Annonce
Nordfyn

Snart har Per ikke set sin mor i et år

I sit job som socialpædagog på Botilbuddet Vesterled i Søndersø er Per Hermansen i berøring med mange mennesker. Derfor giver han afkald på mange sociale sammenkomster med venner og familie. Også sin mor Birte (billedet), som han ikke har set siden coronaens udbrud. Foto: Per Hermansen.
Da Per Hermansen i begyndelsen af marts sidste år var sygemeldt med influenza-symptomer, og corona stadig var nyt, måtte han isolere sig fra konen. Og som socialpædagog på et bosted må han stadig tage forholdsregler af hensyn til arbejdet.
Annonce

Søndersø: - Usikkerheden var svær. Jeg vidste jo ikke, om jeg var smittebærer. Derfor valgte vi, at jeg måtte isolere mig, så min kone ikke tog smitten med på sit arbejde. Jeg boede i stueetagen, mens hun boede på førstesalen. Vi lavede mad hver for sig, levede nærmest totalt adskilt og sprittede af som aldrig før.

Sådan husker Per Hermansen tilbage på marts sidste år, hvor han lå sygemeldt med det, der lignede normale influenza-symptomer. Normalt ikke noget, der ville få ret mange til at gå i decideret selvisolation. Men for Per Hermansen var det et nødvendigt onde.

Coronaen var nu kommet ind over grænserne. Endnu vidste man relativt lidt om den nye virus fra Kina. Testmulighederne var endnu begrænset, hvorfor Per Hermansen, der til daglig arbejder som socialpædagog på Botilbuddet Vesterled i Søndersø, heller ikke blev testet under sin sygemelding omkring 1. marts 2020.


Normalt ville jeg have været på arbejde fem dage før, men det måtte jeg ikke.

Per Hermansen, socialpædagog, Botilbuddet Vesterled i Søndersø


- Normalt ville jeg have været på arbejde fem dage før, men det måtte jeg ikke. Dengang sagde restriktionerne nemlig, at jeg skulle være symptomfri en uge, siger Per Hermansen.

Annonce

Afkald

Mens Per Hermansen var i selvisolation bevægede han sig stort set ikke nogen steder hen. Både han og konen, Sandra Canales, måtte aflyse at mødes med venner og familie. Han kunne ikke længere hjælpe til med daglige indkøb. Højst kunne der blive tale om en lille gåtur om aftenen, hvor han var sikker på ikke at møde nogen.

Den dag i dag begrænser Per Hermansen stadig sin adfærd for at kunne fungere i sit arbejde.

- Jeg har gode venner, jeg stadig ikke ser. Jeg har en ældre mor, en søster og en svoger, jeg heller ikke mødes med. Sådan var det ikke før corona, hvor vi mødtes mindst én gang hver anden uge.

Dog lykkes det Per Hermansen at holde humøret oppe.


Vi mødes da stadig med familien over Skype, når der er fødselsdag. Men det er jo ikke det samme.

Per Hermansen, socialpædagog, Botilbuddet Vesterled i Søndersø


- Dels har jeg jo min kone ved min side, som jeg bor sammen med. Og så ved vi jo godt, at det her kun gælder for en periode, så vi kan sagtens leve med, at tingene er, som de er. Vi mødes da stadig med familien over Skype, når der er fødselsdag. Men det er jo ikke det samme, siger Per Hermansen.

Annonce

Det største afsavn

Når pandemien er overstået, skal der holdes fest. Dén aftale har Per Hermansen allerede lavet med resten af familien. Men selvom det er hårdt ikke at kunne mødes med familien, er det faktisk ikke det største afsavn for Per Hermansen.

- Det er jo sådan, det er. Min søster arbejder i hjemmeplejen og kommer ud til mange. Og jeg har jo også en stor berøringsfalde qua mit arbejde. Vi ønsker hverken at slæbe coronaen med på arbejde eller med hjem. Så det er bare noget, vi har måttet acceptere, siger Per Hermansen.

Derimod er der andet, han godt kan savne: Sine hobbyer.

- Normalt øver jeg hver tirsdag med mit band, The Injection. Men jeg tror nok mit største afsavn er et fast træningshold, jeg har om mandagen ved Fysioterapien i Otterup: Håndværker-fitness. Det savner jeg virkelig. Dels fordi vi har det sjovt, men også den fysiske aktivitet. Det bliver min familie nok glad for at høre, siger Per Hermansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce