Annonce
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Nutidens spillere som Troels Kløve, Alexander Juel Andersen og Issam Jebali hyggede sig. Foto: Nils Svalebøg

Ulrik Pedersen fortalte, at Real Madrid-spillerne dengang ikke var til sinds at bytte trøje efter nederlaget den decemberaften. Faktisk mente han, at massør Allan Poulsen måske havde gaflet et par Real-trøjer. Senere på aftenen indrømmede Lars Høgh, at han havde fået Michael Laudrups trøje.

Viggo Jensen var assistenttræner dengang og havde på forhånd kigget Real Madrid i kampe mod Atletico Madrid og FC Sevilla.

- Jeg er stolt og glad over at have været med i den kamp. Det tænkte jeg ikke dengang som 20-årig, for da havde jeg fokus på at komme videre i karrieren. Men set bagefter var det her nok højdepunktet af karrieren for mig, sagde Ulrik Pedersen, der scorede til 1-0.

OB's Superliga-hold spiller hjemme mod AaB den 9. december og til den kamp fejres 25-års-jubilæet for Real-kampen ved, at OB spiller i den samme trøje, som spillerne bar dengang i 1994 på Bernabeu. Samme aften hyldes heltene fra "Miraklet i Madrid".

Tidligere TV2-redaktionschef og reporter Ole Henriksen var i Albani Lounge sammen med sin gamle ven Jørn Bonnesen, tidligere OB-leder og nuværende bestyrelsesformand i Odense Håndbold. Ole Henriksen interviewede Lars Høgh for TV2 ude på Bernabeus græstæppe lige efter slutfløjtet. Kun de to kender indholdet, for lyden var væk og seerne fik aldrig hørt, hvad der blev sagt.

Lars Høgh var en anelse skeptisk, da han første gang mødte Kim Brink i Ådalen. - Han var den lidt distræte professor, som kunne gå lige forbi mig nede i Ådalen uden at hilse, selv om jeg havde spillet 400 kampe for OB, forklarede han.

Jakob Michelsen og Henrik Hansen, de to trænere, og alle OB's nuværende Superliga-spillere var med som tilhørere i Albani Lounge. Og de brugte vel aftenen som inspiration for, hvordan man kommer til Europa og vinder kampe.

Lars Høgh fortalte om sit første møde med Cameroun-angriber Alphonse Tchami. Tchami hentede Høgh på Enghavevej i sin lille Fiat og havde bilradioen skruet godt op med afrikansk trommemusik. Høgh ville på turen ud til Tchamis første kamp på stadion fortælle ham om forholdene og holdet. Men Høgh var tavs hele vejen, for Tchami kørte direkte over alle hajtænder på asfalten. Han vidste ikke, hvad de betød.

Janus Drachmann, nutidens OB-anfører, og Michael Hemmingsen, der var anfører for 94-holdet, mødtes på podiet, hvor Hemmingsen overrakte den klassiske OB-trøje fra Madrid-kampen til Drachmann.

Overskuddet fra aftenens arrangementet gik til "Legeheltene", der støtter børn med kritiske sygdomme på H.C. Andersens-hospitalet på OUH.

Legenderne var samlet. Fra venstre Carsten Hemmingsen, massør Allan Poulsen, Leon Hansen, Torben Sangild, Johnny Hansen og læge Christen Villberg. Foto: Nils Svalebøg
Målscorerne fra Bernabeu om ham der sprang over bolden - fra venstre Morten Bisgaard, Ulrik Pedersen og Jesper Hjorth. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vindue knust: Hærværk på Ebberup Skole

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce