Annonce
Kultur

Døren til Rosenfestivalen åbnet med "Det perfekte match"

Multisalen på Bogense Skole lørdag formiddag. Modtagelsen var af en noget anderledes karakter første gang, at Nina Ferlov skulle udstille i Bogense. Foto: Henrik Larsen
Der herskede fred og idyl, da kunstudstillingen i forbindelse med Rosenfestivalen blev åbnet på Bogense Skole. Her kan Nina Ferlovs værker inden for akvarel og design opleves. Anderledes konfliktfyldt var det første gang, at kunstneren fra Middelfart skulle udstille i Bogense.

Bogense: Sådan en lørdag formiddag, hvor anledningen gjorde, at gæsterne stod med et glas vin i hånden, blev der trukket på smilebåndet, da borgmester Morten Andersen (V) pludselig i sin tale begyndte at tale om det perfekte match.

Vellykket dating var der dog ingenlunde tale om, men det match, som er opstået mellem Rosenfestivalen og kunstner Nina Ferlov fra Middelfart. Planter og blomster er omdrejningspunktet for hendes omfattende produktion af akvareller. 51 af hendes værker kan i de kommende dage opleves i multisalen på Bogense skole.

Nej tak til atomvåben

Lørdag var der fernisering, hvor Nina Ferlov i sin tale afslørede, at det gik anderledes konfliktfyldt for sig, da hun første gang skulle udstille i Bogense.


Det var i begyndelsen af 1980'erne. På det tidspunkt var hun ganske engageret i fredsbevægelsen, og derfor fandt hun det også velvalgt at fremstille nogle flag med budskabet "Nej tak til atomvåben".


Det var i begyndelsen af 1980'erne. På det tidspunkt var hun ganske engageret i fredsbevægelsen, og derfor fandt hun det også velvalgt at fremstille nogle flag med budskabet "Nej tak til atomvåben". Flagene skulle så hænges op på Bogense Skole i forbindelse med hendes udstilling. Det gik ikke helt stille for sig, da der var tale om et politisk budskab.

Nina Ferlov roste i høje vendinger den historiske bevarelse af multisalen på Bogense Skole, hvor 51 af hendes værker kan ses i forbindelse med Rosenfestivalen. Foto: Henrik Larsen

Det er tredje gang, at hun udstiller i Bogense. Gennem årene har hun blandt andet samarbejdet med virksomhederne Georg Jensen og Kvadrat. Hun er, nævnt i ordets bedste betydning, besat af at fordybe sig i naturens små og store undere. For tiden er hun eksempelvis i færd med at skildre hver eneste plante, hun finder i sin have.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce