Annonce
Nyborg

Dømt skyldig: Anklager påstår op til fem års fængsel i voldtægtssag

Sagen mod den 26-årige østfynbo bliver afgjort ved byretten i Svendborg i disse timer. Arkivfoto: Jens Wognsen
Et enigt nævningeting har vurderet, at en 26-årig østfynbo har gjort sig skyldig i seksuelle overgreb på tre drenge. Nu venter strafudmålingen.

Østfyn/Svendborg: En 26-årig mand fra Østfyn risikerer en længere fængselsstraf efter at være fundet skyldig i at have begået seksuelle overgreb mod tre drenge.

Det var et enigt nævningeting, som onsdag afsagde kendelse i skyldsspørgsmålet. Her valgte man helt at se bort fra den 26-åriges egen forklaring, nemlig at han skulle være offer for ondsindede rygter iværksat af drengene og deres forældre, fordi de skyldte ham penge.

"Det er rettens opfattelse, at tiltaltes forklaring om, at drengene skulle have afgivet urigtige forklaringer på grund af økonomiske mellemværender mellem tiltalte og nogle af drengenes forældre, er meget usandsynlig," hedder det i kendelsen.

Omvendt finder nævningetinget, at de tre drenges forklaringer fremstår som meget troværdige og afbalancerede.

Den 26-årige er blandt andet fundet skyldig i blufærdighedskrænkelse og i anden seksuel omgang end samleje efter straffelovens voldtægtsparagraf.


Det er rettens opfattelse, at tiltaltes forklaring om, at drengene skulle have afgivet urigtige forklaringer på grund af økonomiske mellemværender mellem tiltalte og nogle af drengenes forældre er meget usandsynlig.

Uddrag fra kendelse i sag mod 26-årig østfynbo


Anklageren påståer manden idømt mellem fire og fem års fængsel og lagde i sin procedure blandt andet vægt på, at overgrebene er sket over en længere periode mod tre drenge, og at den tiltalte har udnyttet sin psykiske overlegenhed.

Forsvareren mente , at der var tale om "frihåndstegning" fra anklagerens side og argumenterede i stedet for, at straffen skulle fastsættes til tre års fængsel.

Der bliver afsagt kendelse om strafudmålingen først på eftermiddagen onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce