Annonce
Fyn

Dømt for voldsorgie var ansat på bosted for børn med omsorgssvigt

I Retten i Odense blev en 40-årig mand for nylig idømt for et meget groft overfald. Og han er tidligere dømt for drabsforsøg. Alligevel har han været pædagog på fynsk bosted og været brugt som rollemodel på VUV Fyns hjemmeside.
Den 40-årige Ken Brandt blev for nylig idømt tre års fængsel for et ekstremt overfald, og han er tidligere dømt for forsøg på manddrab. Alligevel har han været pædagog på fynsk bosted, og brugt som rollemodel på VUC Fyns hjemmeside.

Selv om den 40-årige Ken Brandt var dømt for forsøg på manddrab og i sidste uge fik tre års fængsel for et timelangt voldsorgie, hvor et offer blandt andet fik skåret sin kind op fra mundvigen til øret, var han i længere tid ansat på et fynsk bosted.

På sin egen Linkedin-profil fremgår det, at Ken Brandt var ansat på Opholdsstedet i Oure, som ifølge sin hjemmeside er et bosted for børn og unge med blandt andet omsorgssvigt, autisme og opmærksomhedsforstyrrelser.

Bostedet bekræfter over for avisen, at Ken Brandt var ansat, indtil han blev varetægtsfængslet i sagen, som der sidste mandag blev sat punktum for ved Retten i Odense med tre års ubetinget fængsel til ham. Desuden blev en 39-årig kammerat også kendt skyldig, men mangler at få sin straf udmålt.

- Vi er rystede, og vi vidste ikke, hvad sagen handlede om, er den eneste kommentar, lederen af Opholdsstedet i Oure, Martin Månsson, ønsker at komme med.

Eftersom det er en personsag, vil han ikke yderligere kommentere dommen.

- Vi prøver at komme videre, og vi har kun uddannede folk ansat, siger Martin Månsson.

Når Ken Brandt, som i 2012 blev idømt syv års fængsel for forsøg på manddrab på en ven ved at slå ham oven i hovedet gentagne gange med en hammer i en lejlighed i Odense, overhovedet var ansat på bostedet, var det formentlig, fordi han under sin afsoning uddannede sig til pædagog.

Hvorfor han blev ansat trods en dom for forsøg på manddrab forbliver ubesvaret.

Rollemodel på VUC

Af retssagen om det timelange voldsorgie fremgik det, at Ken Brandt i mange år har været en del af misbrugsmiljøet i Odense og derfor også en del af det miljø, anklagemyndigheden kaldte for råt, ubehageligt, brutalt og kynisk.

Også på et blog-forum på VUC Fyn har Ken Brandt ligget som en form for rollemodel, fordi han i foråret 2015 blev brugt til at snakke med kursisterne om stofmisbrug.

Bloggen handler om Ken Brandts liv med mange stoffer og også straffen for drabsforsøg på sin ven i 2012. Alle de gode intentioner, han havde over for kursisterne, og som var gengivet på VUC Fyns hjemmeside, må med dommen i mandags være forduftet.

Allerede ved retssagen start blev VUC Fyn gjort opmærksom på, at artiklen med Ken Brandt lå frit tilgængelig på uddannelsesstedets website. Den blev efterfølgende fjernet, men søger man på Google, får man stadig en henvisning til den.

- Jeg kan ikke huske, hvad vi dengang gjorde os af tanker, for det er en gammel historie fra 2015. Men vi har nok tænkt, at alle skal have en chance for at uddanne sig og også på VUC Fyn, og det gælder også kriminelle, siger Pernille Vergmann, kommunikationsmedarbejder og webmaster hos VUC Fyn.

Annonce

Glemte blogindlæg

Bloggen om Ken Brandts kriminelle løbebane er ét blandt mange indlæg, som har ligget på hjemmesiden fra 2012 til 2018. Sidste år blev hjemmesiden relanceret og redesignet, og man glemte at slette de mange blogindlæg, som ikke længere skal være en del af den nye side.

- Det er ikke for at lægge afstand til ham, at vi netop har pillet den af, men fordi jeg opdagede, at bloggen lå der og ikke skulle være der længere i det nye design, siger Pernille Vergmann.

Set i lyset af den seneste retssag erkender hun, at Ken Brandt måske ikke har været den bedste repræsentant for VUC Fyn.

- Jeg ved ikke, hvordan han har været dengang, og man kan ikke bagudrettet distancere sig fra folk. Kriminelle skal også have en chance, og vi skal ikke dømme folk, siger hun.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Debat For abonnenter

Avisen mener: Regeringen bør have is i maven omkring uddannelser

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Kultur

Døren til Rosenfestivalen åbnet med "Det perfekte match"

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

OB For abonnenter

Kommentar: Nu kan folket ved selvsyn tjekke den nye stil - OB har gode chancer for at holde stimen

Annonce