Annonce
Fyn

Dømt for voldsorgie var ansat på bosted for børn med omsorgssvigt

I Retten i Odense blev en 40-årig mand for nylig idømt for et meget groft overfald. Og han er tidligere dømt for drabsforsøg. Alligevel har han været pædagog på fynsk bosted og været brugt som rollemodel på VUV Fyns hjemmeside.
Den 40-årige Ken Brandt blev for nylig idømt tre års fængsel for et ekstremt overfald, og han er tidligere dømt for forsøg på manddrab. Alligevel har han været pædagog på fynsk bosted, og brugt som rollemodel på VUC Fyns hjemmeside.

Selv om den 40-årige Ken Brandt var dømt for forsøg på manddrab og i sidste uge fik tre års fængsel for et timelangt voldsorgie, hvor et offer blandt andet fik skåret sin kind op fra mundvigen til øret, var han i længere tid ansat på et fynsk bosted.

På sin egen Linkedin-profil fremgår det, at Ken Brandt var ansat på Opholdsstedet i Oure, som ifølge sin hjemmeside er et bosted for børn og unge med blandt andet omsorgssvigt, autisme og opmærksomhedsforstyrrelser.

Bostedet bekræfter over for avisen, at Ken Brandt var ansat, indtil han blev varetægtsfængslet i sagen, som der sidste mandag blev sat punktum for ved Retten i Odense med tre års ubetinget fængsel til ham. Desuden blev en 39-årig kammerat også kendt skyldig, men mangler at få sin straf udmålt.

- Vi er rystede, og vi vidste ikke, hvad sagen handlede om, er den eneste kommentar, lederen af Opholdsstedet i Oure, Martin Månsson, ønsker at komme med.

Eftersom det er en personsag, vil han ikke yderligere kommentere dommen.

- Vi prøver at komme videre, og vi har kun uddannede folk ansat, siger Martin Månsson.

Når Ken Brandt, som i 2012 blev idømt syv års fængsel for forsøg på manddrab på en ven ved at slå ham oven i hovedet gentagne gange med en hammer i en lejlighed i Odense, overhovedet var ansat på bostedet, var det formentlig, fordi han under sin afsoning uddannede sig til pædagog.

Hvorfor han blev ansat trods en dom for forsøg på manddrab forbliver ubesvaret.

Annonce

Rollemodel på VUC

Af retssagen om det timelange voldsorgie fremgik det, at Ken Brandt i mange år har været en del af misbrugsmiljøet i Odense og derfor også en del af det miljø, anklagemyndigheden kaldte for råt, ubehageligt, brutalt og kynisk.

Også på et blog-forum på VUC Fyn har Ken Brandt ligget som en form for rollemodel, fordi han i foråret 2015 blev brugt til at snakke med kursisterne om stofmisbrug.

Bloggen handler om Ken Brandts liv med mange stoffer og også straffen for drabsforsøg på sin ven i 2012. Alle de gode intentioner, han havde over for kursisterne, og som var gengivet på VUC Fyns hjemmeside, må med dommen i mandags være forduftet.

Allerede ved retssagen start blev VUC Fyn gjort opmærksom på, at artiklen med Ken Brandt lå frit tilgængelig på uddannelsesstedets website. Den blev efterfølgende fjernet, men søger man på Google, får man stadig en henvisning til den.

- Jeg kan ikke huske, hvad vi dengang gjorde os af tanker, for det er en gammel historie fra 2015. Men vi har nok tænkt, at alle skal have en chance for at uddanne sig og også på VUC Fyn, og det gælder også kriminelle, siger Pernille Vergmann, kommunikationsmedarbejder og webmaster hos VUC Fyn.

Glemte blogindlæg

Bloggen om Ken Brandts kriminelle løbebane er ét blandt mange indlæg, som har ligget på hjemmesiden fra 2012 til 2018. Sidste år blev hjemmesiden relanceret og redesignet, og man glemte at slette de mange blogindlæg, som ikke længere skal være en del af den nye side.

- Det er ikke for at lægge afstand til ham, at vi netop har pillet den af, men fordi jeg opdagede, at bloggen lå der og ikke skulle være der længere i det nye design, siger Pernille Vergmann.

Set i lyset af den seneste retssag erkender hun, at Ken Brandt måske ikke har været den bedste repræsentant for VUC Fyn.

- Jeg ved ikke, hvordan han har været dengang, og man kan ikke bagudrettet distancere sig fra folk. Kriminelle skal også have en chance, og vi skal ikke dømme folk, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce