Annonce
Odense

Dømt for terror-jubel

Om aftenen den 11. september fejrede en gruppe unge i Vollsmose terrrangrebene i USA. Nu er en 25-årig palæstinenser dømt for hensynsløs kørsek den aften.

DOM: 25-årig fik frakendt sit kørekort for jubelkørsel efter terrorangrebene i USA

ODENSE:En 25-årig palæstinenser fra Vollsmose blev som den første i går dømt for hensynsløs kørsel, da en gruppe unge ballademagere i bydelen fejrede terrorangrebene på World Trade Center i USA den 11. september.

Byretten i Odense frakendte den 25-årige kørekortet i et halvt år, fordi han flere gange om aftenen bragte andre folk i trafikken i fare, da han kørte over for rødt og lavede pludselige U-vendinger.

Under en U-vending skred bilen ud, og her var han ved at påkøre en cyklist.

Episoderne fandt sted, da de unge i kortege kørte fra Vollsmose og ind i Odense via Østergade og Thomas B. Thriges Gade for med hornet i bund og palæstinensiske flag ud af vinduerne at vise deres glæde over angrebene.

- Nu har vi fået den første dømt, og han er dømt for at have kørt hensynsløst. At det så skete den 11. september, har retten jo ikke forholdt sig til, siger vicepolitimester i Odense, Doris Jensen.

Den 25-årige er med i den hårde kriminelle kerne iVollsmose, og udover det frakendte kørekort blev han i går endnu en gang dømt for vold, denne gang på diskotek Boogies i Nørregade i juli.

Den 25-årige er tidligere også dømt for at true vidner, og det lemfældige forhold til lovgivningen går åbenbart igen i familien.

For et par år siden gjorde hans lillebror sig bemærket ved at kaste en stol efter en landsretsdommer i Østre Landsret pådomhuset iOdense, da han var blevet dømt til udvisning efter en dom for et røveri i Vollsmose.

Udvisningen blev senere underkendt af Højesteret.

Selv om den 25-årige under hele sagen har nægtet sig skyldig, så modtog han dommen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce