Annonce
Odense

Dømt for terror-jubel

Om aftenen den 11. september fejrede en gruppe unge i Vollsmose terrrangrebene i USA. Nu er en 25-årig palæstinenser dømt for hensynsløs kørsek den aften.

DOM: 25-årig fik frakendt sit kørekort for jubelkørsel efter terrorangrebene i USA

ODENSE:En 25-årig palæstinenser fra Vollsmose blev som den første i går dømt for hensynsløs kørsel, da en gruppe unge ballademagere i bydelen fejrede terrorangrebene på World Trade Center i USA den 11. september.

Byretten i Odense frakendte den 25-årige kørekortet i et halvt år, fordi han flere gange om aftenen bragte andre folk i trafikken i fare, da han kørte over for rødt og lavede pludselige U-vendinger.

Under en U-vending skred bilen ud, og her var han ved at påkøre en cyklist.

Episoderne fandt sted, da de unge i kortege kørte fra Vollsmose og ind i Odense via Østergade og Thomas B. Thriges Gade for med hornet i bund og palæstinensiske flag ud af vinduerne at vise deres glæde over angrebene.

- Nu har vi fået den første dømt, og han er dømt for at have kørt hensynsløst. At det så skete den 11. september, har retten jo ikke forholdt sig til, siger vicepolitimester i Odense, Doris Jensen.

Den 25-årige er med i den hårde kriminelle kerne iVollsmose, og udover det frakendte kørekort blev han i går endnu en gang dømt for vold, denne gang på diskotek Boogies i Nørregade i juli.

Den 25-årige er tidligere også dømt for at true vidner, og det lemfældige forhold til lovgivningen går åbenbart igen i familien.

For et par år siden gjorde hans lillebror sig bemærket ved at kaste en stol efter en landsretsdommer i Østre Landsret pådomhuset iOdense, da han var blevet dømt til udvisning efter en dom for et røveri i Vollsmose.

Udvisningen blev senere underkendt af Højesteret.

Selv om den 25-årige under hele sagen har nægtet sig skyldig, så modtog han dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce