Annonce
Odense

Dømt for drabsforsøg i Vollsmose: 22-årig med usædvanlig lang straffeattest idømt otte års fængsel

Onsdag morgen afsagde retten skyldkendelse i en sag om skud og drabsforsøg i Fyrreparken i Vollsmose. Arkivfoto: Sugi Thiru
En 22-årig mand er kendt skyldig i drabsforsøg, efter at han i oktober sidste år affyrede skud mod en dør til en lejlighed i Vollsmose og skød og sårede en 29-årig mand. Onsdag blev han idømt otte års fængsel ved Retten i Odense. Han ankede straks dommen.

Otte års fængsel.

Sådan lød dommen onsdag i Retten i Odense til 22-årige Radwan Robale Barqad Ismail, der har stået tiltalt i en nævningesag for et drabsforsøg i Vollsmose den 8. oktober sidste år. Hans forsvarsadvokat ankede straks efter dommen til landsretten med henblik på frifindelse eller mildere straf.

Sagen handler om en episode i oktober sidste år, hvor han affyrede skud mod en dør til en lejlighed i Fyrreparken i Vollsmose. Skuddene ramte og sårede en nu 29-årig mand, der stod på den anden side af døren. Han var i retten tiltalt for flere forhold, blandt andet for besiddelse af en kniv og for at køre påvirket af euforiserende stoffer og uden kørekort. Men mest tungtvejende var altså tiltalen om drabsforsøg og det, at han havde været i besiddelse af en pistol.

Der var da også fuldstændig enighed hos nævninge og dommere, om at dømme ham skyldig i samtlige forhold i anklageskriftet.

22-årige Radwan Robale har fra starten nægtet, at det var ham, der affyrede skuddene den dag, men modtog dog dommen med ophøjet ro, og et skævt smil til sine bekendte på tilhørerrækkerne, der forsøgte at tage billeder af ham med deres mobiltelefoner.

Annonce

12-årigt vidne var afgørende

Da retten kendte ham skyldig, var der især lagt vægt på det 29-årige offers detaljerede beskrivelse af hændelsesforløbet.

Retten valgte at tro på, at den 29-årige indtil dagen før skudepisoden havde haft en "kærestelignende relation" til Radwan Robales søster, trods det at søsteren i retten nægtede overhovedet at have kendskab til offeret, og at det skulle være den 22-åriges motiv for at skyde.

Også vidneforklaringen fra en 12-årig dreng, der foregik for lukkede døre i retten, har vejet tungt i sagen. Drengen så kort efter skuddene en somalisk udseende mand løbe ud fra den pågældende opgang med en pistol i hånden. Manden var iklædt samme tøj, som videoovervågning viser, at Radwan Robale var iført omkring gerningstidspunktet.

Straks efter gerningstidspunktet løb den 22-årige hjem for at skifte tøj, og retten afviser den forklaring, han selv gav i retten om, at han bare ville skifte til "flottere tøj", før han efterfølgende flygtede ud af landet. To dage efter blev han anholdt i en lufthavn i Wien med en flybillet til Somalia og blev sendt tilbage til Danmark.

Meget lang straffeattest

Da straffen skulle fastsættes, gik anklageren efter en særdeles hård straf på 8-10 års fængsel - blandt andet med henvisning til Radwan Robales meget lange straffeattest.

Siden 2013, hvor han var 16 år gammel, er han blandt andet blevet dømt for dødstrusler mod pædagoger, grov vold, trusler mod vidner i en retssag, vold og trusler mod sin søster ad flere omgange, hvor han en af gangene har trukket en pistol og truet med at skyde hende, forsøg på røveri, samt trusler og vold mod fængselsbetjente under sine tidligere fængselsophold.

- Man må sige, at tiltalte i særdeleshed har tidligere domme for personfarlig kriminalitet, og efter min mening er det kun blevet værre i de seneste år, og nu er det altså eskaleret med det her drabsforsøg, lød det fra anklageren, der ikke mente at noget talte i en formildende retning i sagen.

Forsvareren gik derimod efter en dom på seks års fængsel, og argumenterede blandt andet for at straffen ikke burde være højere, fordi skyderiet ikke var planlagt, at det var udsprunget af en familiær konflikt, og at der desuden var en dør imellem.

Den 22-årige har siddet varetægtsfængslet i 11 måneder, og retten besluttede efter domsafsigelsen, at han fortsat skal sidde varetægtsfængslet, indtil sagen skal for landsretten.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce