Annonce
112

Dømt for at krænke skolechef: Juridisk spidsfindighed spænder ben for, at Yvonne må anke dom

Yvonne Bæk Rasmussen håber nu på, at Procesbevillingsnævnet vil give hende lov til at anke dommenfor at chikanere skolechef. Ingen ved, hvor lang tid der går, før hun får svar. Arkivfoto: Helle Nordström
Bøder over 6000 kroner kan ankes. Men dommen, Yvonne Bæk Rasmussen blev idømt, var 10 dagsbøder à 750 kroner. Nu skal hun bede om lov til at anke dommen.

Langeskov: - Ja, det er så endnu en måde at knække de små på.

Yvonne Bæk Rasmussen kan nu gå og være ked af, at hun ikke blev idømt en bøde på 7.500 kroner men 10 dagbøder à 750 kroner. For det betyder, at hun ikke bare kan anke sin dom. Nu skal hun spørge Procesbevillingsnævnet om lov til at anke.

- Alle bøder over 6000 kroner kan ankes. Men de valgte at dele det op i dagbøder, så nu koster det ekstra i advokatsalær, fordi vi nu skal til at søge om lov til at anke. Og så er det ikke engang sikkert, at vi får lov, beklager Yvonne Bæk Rasmussen.

- Nu er det nemmeste jo bare at betale de 7500 kroner og så lægge sagen bag mig. Men det er jo på den måde, de får lukket munden på os almindelige mennesker - at vi bare giver op, eller giver op, fordi det bliver for dyrt. Jo flere de får dømt efter den der nye §119a, jo flere sager får de til at danne præcedens, så de bare kan henvise til de domme, når der er en ny, der skal i retten for at sige sin mening.

Derfor er det fortsat en vigtig og principiel sag for Yvonne Bæk Rasmussen at kæmpe:

- Det er jo for børnene og for retten til at tale og blive hørt. Hvis jeg giver op nu, hvad får de så lov at slippe afsted med i fremtiden. Killian (Yvonnes syge søn) bliver jo ikke rask, så vi skal leve med det her system resten af vores liv. Spørgsmåler er, hvornår man skal tage kampen op.

Annonce

Indsamling til advokatregningen

For Yvonne Bæk Rasmussen koster det "spidsen af en jetjager" i advokatsalær. Det har fået Bo Lyskjær til at starte en indsamling til advokatregningen.

- Jeg har indtil videre fået nok til at betale et par timer, men jeg håber da, at der kommer mere, for når vi skal forbi Procesbevillingsnævnet, bliver det jo bare endnu dyrere, siger hun.

Bidrag til Yvonne Bæk Rasmussens kamp kan indbetales på mobilepay 27 64 04 81 med teksten: Gensidig respekt.

- Hvis der skulle komme flere penge ind, end der er brug for til retssagen vil de enten gå til bedre forhold for børn, eller til støtte for andre, der kæmper samme kamp og har brug for en håndsrækning. De går under ingen omstændigheder til mig og min familie, understreger Yvonne Bæk Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce