Annonce
112

Dømt for at krænke skolechef: Juridisk spidsfindighed spænder ben for, at Yvonne må anke dom

Yvonne Bæk Rasmussen håber nu på, at Procesbevillingsnævnet vil give hende lov til at anke dommenfor at chikanere skolechef. Ingen ved, hvor lang tid der går, før hun får svar. Arkivfoto: Helle Nordström
Bøder over 6000 kroner kan ankes. Men dommen, Yvonne Bæk Rasmussen blev idømt, var 10 dagsbøder à 750 kroner. Nu skal hun bede om lov til at anke dommen.
Annonce

Langeskov: - Ja, det er så endnu en måde at knække de små på.

Yvonne Bæk Rasmussen kan nu gå og være ked af, at hun ikke blev idømt en bøde på 7.500 kroner men 10 dagbøder à 750 kroner. For det betyder, at hun ikke bare kan anke sin dom. Nu skal hun spørge Procesbevillingsnævnet om lov til at anke.

- Alle bøder over 6000 kroner kan ankes. Men de valgte at dele det op i dagbøder, så nu koster det ekstra i advokatsalær, fordi vi nu skal til at søge om lov til at anke. Og så er det ikke engang sikkert, at vi får lov, beklager Yvonne Bæk Rasmussen.

- Nu er det nemmeste jo bare at betale de 7500 kroner og så lægge sagen bag mig. Men det er jo på den måde, de får lukket munden på os almindelige mennesker - at vi bare giver op, eller giver op, fordi det bliver for dyrt. Jo flere de får dømt efter den der nye §119a, jo flere sager får de til at danne præcedens, så de bare kan henvise til de domme, når der er en ny, der skal i retten for at sige sin mening.

Derfor er det fortsat en vigtig og principiel sag for Yvonne Bæk Rasmussen at kæmpe:

- Det er jo for børnene og for retten til at tale og blive hørt. Hvis jeg giver op nu, hvad får de så lov at slippe afsted med i fremtiden. Killian (Yvonnes syge søn) bliver jo ikke rask, så vi skal leve med det her system resten af vores liv. Spørgsmåler er, hvornår man skal tage kampen op.

Annonce

Indsamling til advokatregningen

For Yvonne Bæk Rasmussen koster det "spidsen af en jetjager" i advokatsalær. Det har fået Bo Lyskjær til at starte en indsamling til advokatregningen.

- Jeg har indtil videre fået nok til at betale et par timer, men jeg håber da, at der kommer mere, for når vi skal forbi Procesbevillingsnævnet, bliver det jo bare endnu dyrere, siger hun.

Bidrag til Yvonne Bæk Rasmussens kamp kan indbetales på mobilepay 27 64 04 81 med teksten: Gensidig respekt.

- Hvis der skulle komme flere penge ind, end der er brug for til retssagen vil de enten gå til bedre forhold for børn, eller til støtte for andre, der kæmper samme kamp og har brug for en håndsrækning. De går under ingen omstændigheder til mig og min familie, understreger Yvonne Bæk Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Odense

Fyns Politi: Personer i voldsom bilulykke på Østerbro har ikke tilknytning til bandemiljøet

Annonce