Annonce
112

Dømt for at krænke skolechef: Juridisk spidsfindighed spænder ben for, at Yvonne må anke dom

Yvonne Bæk Rasmussen håber nu på, at Procesbevillingsnævnet vil give hende lov til at anke dommenfor at chikanere skolechef. Ingen ved, hvor lang tid der går, før hun får svar. Arkivfoto: Helle Nordström
Bøder over 6000 kroner kan ankes. Men dommen, Yvonne Bæk Rasmussen blev idømt, var 10 dagsbøder à 750 kroner. Nu skal hun bede om lov til at anke dommen.

Langeskov: - Ja, det er så endnu en måde at knække de små på.

Yvonne Bæk Rasmussen kan nu gå og være ked af, at hun ikke blev idømt en bøde på 7.500 kroner men 10 dagbøder à 750 kroner. For det betyder, at hun ikke bare kan anke sin dom. Nu skal hun spørge Procesbevillingsnævnet om lov til at anke.

- Alle bøder over 6000 kroner kan ankes. Men de valgte at dele det op i dagbøder, så nu koster det ekstra i advokatsalær, fordi vi nu skal til at søge om lov til at anke. Og så er det ikke engang sikkert, at vi får lov, beklager Yvonne Bæk Rasmussen.

- Nu er det nemmeste jo bare at betale de 7500 kroner og så lægge sagen bag mig. Men det er jo på den måde, de får lukket munden på os almindelige mennesker - at vi bare giver op, eller giver op, fordi det bliver for dyrt. Jo flere de får dømt efter den der nye §119a, jo flere sager får de til at danne præcedens, så de bare kan henvise til de domme, når der er en ny, der skal i retten for at sige sin mening.

Derfor er det fortsat en vigtig og principiel sag for Yvonne Bæk Rasmussen at kæmpe:

- Det er jo for børnene og for retten til at tale og blive hørt. Hvis jeg giver op nu, hvad får de så lov at slippe afsted med i fremtiden. Killian (Yvonnes syge søn) bliver jo ikke rask, så vi skal leve med det her system resten af vores liv. Spørgsmåler er, hvornår man skal tage kampen op.

Annonce

Indsamling til advokatregningen

For Yvonne Bæk Rasmussen koster det "spidsen af en jetjager" i advokatsalær. Det har fået Bo Lyskjær til at starte en indsamling til advokatregningen.

- Jeg har indtil videre fået nok til at betale et par timer, men jeg håber da, at der kommer mere, for når vi skal forbi Procesbevillingsnævnet, bliver det jo bare endnu dyrere, siger hun.

Bidrag til Yvonne Bæk Rasmussens kamp kan indbetales på mobilepay 27 64 04 81 med teksten: Gensidig respekt.

- Hvis der skulle komme flere penge ind, end der er brug for til retssagen vil de enten gå til bedre forhold for børn, eller til støtte for andre, der kæmper samme kamp og har brug for en håndsrækning. De går under ingen omstændigheder til mig og min familie, understreger Yvonne Bæk Rasmussen.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce