Annonce
Sydfyn

Døgnrapporten: Ulovlig beboelse, hærværk, trafikuheld med ballepresser og indbrud

Vagtcentalen hos Fyns Politi i Odense fik den første anmeldelse fra Svendborg tidlig torsdag morgen og den sidste sent om aftenen. Arkivfoto: Michael Bager

Hesselager/Svendborg/Vindeby: Torsdag modtog vagtcentralen anmeldelser om ulovlig beboelse, hærværk, trafikuheld og indbrud. Det fremgår af døgnrapporten.

En møbelforretning på Østergade kunne torsdag morgen konstatere, at der havde været aktivitet i løbet af natten på deres lager med pap, oplyser Jens Friis Christensen fra Fyns Politi.

- Der er formodentlig en, der har taget ophold der. Og vedkommende har så afbrændt avispapir på stedet. Det er foregået på betongulvet, og derfor er sagen ikke behandlet som et forsøg på at sætte ild til bygningen eller andet materielt derude, forklarer Jens Friis Christensen.

Senere samme morgen kom ejeren af en sort Volvo S80 ud til sin bil og opdagede, at bagklappen havde fået lange ridser med en skarp genstand.

Op ad formiddagen stødte to trafikanter sammen i Vindeby, fortæller Jens Friis Christensen.

- En traktor med en efterspændt ballepresser skulle svinge ind på en parkeringsplads. Her holdt en bil og ventede på at kunne svinge ud fra parkeringspladsen. Den bliver så ramt af ballepresseren. Ingen kom til skade, men bilen fik mindre skader, oplyser han.

I Byparken opdagede man om eftermiddagen, at nogle havde stjålet en sort pengekasse med kontanter fra et udendørsskab.

På Nyborgvej havde der torsdag også været en eller flere tyve på spil. Her var terrassedøren til et hus brudt op./rashe

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Guldæggets rejse

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce