Annonce
Fyn

Dødsulykke på OBC-rulletrappe: Elevator lukket forud for tragedie

Rulletrappen i Odense Banegård Center var lukket resten af dagen efter fredagens ulykke, hvor en 70-årig kvinde cirka midtvejs nede ad trappen blev ramt af en el-scooter ført af en 49-årig handicappet mand. Forinden havde den handicappede mand tilsyneladende forsøgt at tage elevatoren, men den var ude af drift. Foto: Bjarke Vestesen
En 49-årig handicappet mand havde fredag forsøgt at tage elevatoren til perronen, men den var ude af drift og under eftersyn. Tilsyneladende valgte han at forsøge at tage rulletrappen, hvilket kostede en 70-årig kvinde livet.
Annonce

En 49-årig handicappet mand fra Odense ville fredag eftermiddag tage elevatoren fra Odense Banegård Centers (OBC) anden sal ned til perronen ved spor 3 og 4, men fordi den var ude af drift måtte han i stedet på sin elscooter forsøge at komme ned på anden vis.

Det endte fatalt og i en tragedie, da han på sin elscooter tilsyneladende forsøgte at komme ned ad rulletrappen til perronen og undervejs ramte en 70-årige kvinde. Midtvejs på rulletrappen blev hun ramt og så hårdt kvæstet, at hun senere fredag eftermiddag afgik ved døden.

Oplysningen om elevatoren kommer fra et vidne, avisen har talt med og som fra sin forretning tæt på rulletrappen kunne høre, hvad der foregik, men kun havde begrænset udsyn. Det var først senere, det gik op for ham, at der havde været tale om det, vagtchef Milan Holck Nielsen fra Fyns Politi senere samme dag kaldte for "en dyb tragedie".

Vidnet har til avisen forklaret, at han netop havde set to montører i færd med at rode med elevatoren, som derfor var ude af drift.

Inspektionsattesten ved rulletrappen i Odense Banegård Center, hvor en 70-årig kvinde fredag blev ramt af en el-scooter og senere døde af sine kvæstelser, viser, at den seneste blev tjekket for et år siden, og ifølge ATP Ejendomme er sikkerhedsforanstaltningerne helt efter forskrifterne. Foto: Bjarke Vestesen
Annonce

Efterforskning i gang

Siden ulykken fredag har Fyns Politi efterforsket sagen, og allerede efter ulykken blev videoovervågning sikret fra nogle af de 48 kameraer, som sidder forskellige steder i banegårdscentret og er placeret, så der er optagelser af selve ulykken.

Desuden har politiet talt med en række vidner, som overværede, at den 70-årige kvinde blev ramt af elscooteren. Efter nogle timer på Odense Universitetshospital (OUH) døde kvinden som følge af sine kvæstelser.

Hos Fyns Politi har man mandag ikke ønsket at kommentere efterforskningen, fordi den stadig er i gang. Elscooteren er i politiets varetægt for at blive undersøgt af teknikere.

Den 49-årige handicappede mand kunne ifølge politiets oplysninger sent fredag tilsyneladende ikke forklare, hvorfor han skulle ned ad rulletrappen, og det er uvist, hvilket ærinde han havde på perronen. Der er ikke mistanke om, at manden var påvirket af alkohol eller andet.

Annonce

Rulletrappe godkendt

Rulletrapperne bliver hvert tredje år sikkerhedstjekket af firmaet Inspecta Denmark. Det fremgår af et skilt ved nedgangen til den rulletrappe, hvor den 70-årige kvinde mistede livet. Ifølge inspektionsattesten blev den senest besigtiget i juni 2017, og næste gang sker i juni 2020.

Det er ATP Ejendomme, som ejer Odense Banegård Center. Her oplyser man, at sikkerhedsforanstaltningerne foran rulletrappen er helt efter forskrifterne.

Man oplyser også, at set i lyset af fredagens tragiske hændelse har ATP Ejendomme taget kontakt til de lokale brandmyndigheder i Odense, dvs. Beredskab Fyn, for at få klarlagt, om det alligevel er muligt at forbedre sikkerheden yderligere.

Det er dog uvist, hvor længe, der kan gå, før eventuelle forbedringsforslag er fundet og iværksat.

Banegårdscentret er ejet af ATP Ejendomme, mens perronerne er under Banedanmark. Rulletrappen er en del af OBC's fællesarealer, der ejes i fællesskab af ATP Ejendomme, DSB, Fynbus og Odense Kommune.

Avisen har talt med Inspecta Denmark, som bekræfter, at man har ansvar for inspektion af rulletrapper og elevatorer i banegårdscentret. Det var dog ikke firmaets montører, der fredag arbejdede på elevatoren, men et servicefirma, som var i gang med et eftersyn.

Det var denne elevator, som går ned til perron 3 og 4, den 49-årige handicappede mand på sin el-scooter ville have brugt fredag eftermiddag, men den var ude af drift på grund af servicering. Personerne på billedet har intet med episoden at gøre. Foto: Bjarke Vestesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce