Annonce
Indland

Dødsulykke med tre dræbte koster spritbilist fængsel og udvisning

Det var her ved vejkrydset Hodsagervej/Brogårdsvej sydøst for Holstebro, at dødsulykken fandt sted 9. december sidste år. (Arkivfoto).

24-årig lettisk mand, der sendte tre personer i døden ved voldsom trafikulykke, idømmes fængsel i tre år.

En 24-årig mand fra Letland er idømt tre års fængsel for at have sendt tre mennesker i døden ved en voldsom trafikulykke.

Det har Retten i Herning afgjort.

Den dømte - Edijs Bukelis - var tiltalt for uagtsomt manddrab ved at have forvoldt tre personers død 9. december 2018 nær Holstebro.

Aftenen før ulykken drak han whisky sammen med nogle arbejdskammerater. Med en promille på mindst 1,46 satte han sig bag rattet i en sølvgrå Ford Mondeo.

På Hodsagervej tørnede han ind i en Citroën C1 med fire personer i bilen. En 41-årig kvinde og en 7-årig pige omkom ved ulykken.

Kvindens 9-årige søn blev hårdt kvæstet og døde dagen efter. Hendes 7-årige datter blev kvæstet, men hun overlevede.

En bilinspektør har anslået, at manden kørte bilen med en hastighed på mindst 137 kilometer i timen på strækningen, hvor farten højst må være 80 kilometer i timen.

Retten vurderer, at der var tale om hensynsløs kørsel.

- I denne sag er der tre, som er blevet dræbt. Og når vi ser på, at du ikke har noget kørekort - og aldrig har haft det - og ydermere er straffet for to år siden for spirituskørsel i Letland, så må det være en straf på tre års fængsel, der skal fastsættes til dig, siger retsformand Michael Lynge Jensen.

Det kom under retssagen frem, at den tiltalte aldrig har erhvervet kørekort. Han har forsøgt, men er dumpet to gange. Det har dog ikke forhindret ham i at køre spritkørsel i sit hjemland. Det blev han dømt for i 2017.

Ud over fængsel i tre år er manden frakendt retten til at erhverve kørekort i ti år, ligesom han udvises fra Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

Den dømte har erkendt at have forvoldt tre menneskers død. Han afviser dog, at han kørte så stærkt, som politiet hævder.

Bilen, der blev påkørt af den dømte, blev kastet 64 meter ved sammenstødet. Den 7-årige pige, der overlevede ulykken, pådrog sig flere knoglebrud og et ti centimeter langt sår på skalpen.

Anklager Iben Holm havde krævet fængsel i tre år og ni måneder. Hun er ganske godt tilfreds med resultatet.

- Der er så meget brug for, at folk tænker sig om, når de sætter sig bag rattet.

- Jeg synes, at tre års fængsel er et signal, der kan forstås, siger hun om dommen.

Pårørende til de afdøde havde krævet en erstatning af manden på cirka 1,9 millioner kroner.

De tilkendes med byrettens dom en samlet erstatning på knap 500.000 kroner.

Den tiltalte ønsker ikke at anke dommen, oplyser hans forsvarsadvokat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce