Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dødstrussel og spand urin hældt ud over medarbejdere: 53-årig mand får behandlingsdom

Solskrænten i Korinth lukkede officielt tidligere på året. I stedet er et nyt botilbud til blandt andet psykisk syge åbnet på stedet. Arkivfoto

Korinth: En 53-årig mand er ved Retten i Svendborg blevet dømt for vold og trusler mod personale på det tidligere bosted Solskrænten i Korinth ved Faaborg.

I retten nægtede manden, at han skulle have slået en pædagog i hovedet med en knyttet hånd og i forlængelse heraf at have truet en social- og sundhedsassistent med at slå hende ihjel. Samme social- og sundhedsassistent blev også senere udsat for vold, da hun blev sparket i siden.

Også ved det overfald blev der fremsat dødstrusler mod personalet, mens den nu 53-årige en måned senere valgte at hælde en spandfuld urin ud over en socialpædagog.

De to sidste forhold fandt sted i april og maj 2018, og retten kendte ham skyldig. Men da han samtidig blev vurderet som utilregnelig på gerningstidspunktet, blev der ikke tale om en fængselsstraf. Den 53-årige blev i stedet dømt til psykiatrisk behandling.

Det er et år siden, at Socialtilsyn Midt krævede Solskrænten lukket på grund af dybt kritisable forhold på stedet. Kommunens anke blev afvist, og med udgangen af april i år lukkede stedet ned.

I dag er der åbnet et nyt socialpsykiatrisk botilbud til især sindslidende på stedet. Det hedder Botilbud Korinth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce