Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dødstrussel og spand urin hældt ud over medarbejdere: 53-årig mand får behandlingsdom

Solskrænten i Korinth lukkede officielt tidligere på året. I stedet er et nyt botilbud til blandt andet psykisk syge åbnet på stedet. Arkivfoto

Korinth: En 53-årig mand er ved Retten i Svendborg blevet dømt for vold og trusler mod personale på det tidligere bosted Solskrænten i Korinth ved Faaborg.

I retten nægtede manden, at han skulle have slået en pædagog i hovedet med en knyttet hånd og i forlængelse heraf at have truet en social- og sundhedsassistent med at slå hende ihjel. Samme social- og sundhedsassistent blev også senere udsat for vold, da hun blev sparket i siden.

Også ved det overfald blev der fremsat dødstrusler mod personalet, mens den nu 53-årige en måned senere valgte at hælde en spandfuld urin ud over en socialpædagog.

De to sidste forhold fandt sted i april og maj 2018, og retten kendte ham skyldig. Men da han samtidig blev vurderet som utilregnelig på gerningstidspunktet, blev der ikke tale om en fængselsstraf. Den 53-årige blev i stedet dømt til psykiatrisk behandling.

Det er et år siden, at Socialtilsyn Midt krævede Solskrænten lukket på grund af dybt kritisable forhold på stedet. Kommunens anke blev afvist, og med udgangen af april i år lukkede stedet ned.

I dag er der åbnet et nyt socialpsykiatrisk botilbud til især sindslidende på stedet. Det hedder Botilbud Korinth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce