Annonce
Udland

Dødstal efter vulkanudbrud i New Zealand stiger til 20

Jorge Silva/Reuters
En person døde søndag aften af sine kvæstelser efter et vulkanudbrud på White Island for en måned siden.

Dødstallet efter et vulkanudbrud i New Zealand i begyndelsen af december er steget til 20.

Dødstallet omfatter to personer, hvis lig fortsat ikke er fundet en måned efter katastrofen.

Det oplyser vicepolitikommissær i New Zealand John Tims mandag eftermiddag lokal tid.

- Politiet kan bekræfte, at endnu en person døde i går aftes på et hospital i Australien som følge af sine kvæstelser, der blev pådraget under udbruddet på White Island, siger John Tims ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der befandt sig 47 mennesker, herunder mange turister fra Australien, på øen White Island, da en vulkan gik i udbrud mandag den 9. december om eftermiddagen lokal tid.

Mange af ofrene fik voldsomme forbrændinger på store dele af kroppen under udbruddet.

Læger oplyser, at der indtil videre er blevet brugt en kvart million kvadratcentimeter hud til at redde de kvæstedes liv.

Sundhedsministeriet i New Zealand oplyser mandag, at 13 personer fortsat er indlagt på hospitaler i landet. Fire af disse er stadig i kritisk tilstand.

Andre 13 ofre er fløjet til behandling i Australien.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Juleaften indstillede myndighederne i New Zealand eftersøgningen efter ligene af de to dræbte, der stadig savnes.

Beslutningen blev truffet, efter at en omfattende eftersøgning havde været i gang på og omkring vulkanøen i to uger.

De savnede er en 17-årig pige fra Australien og en 40-årig guide fra New Zealand.

Efter vulkanudbruddet er det blevet kritiseret, at turister fik lov til at bevæge sig rundt på den aktive vulkan.

Premierminister Jacinda Ardern har oplyst, at det newzealandske arbejdstilsyn har påbegyndt en undersøgelse af sagen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce