Annonce
Navne

Dødsfald: Preben og Bolbro Håndbold hang sammen i mange år - han nåede også 10 år i Bahrain

Preben Salling. Privatfoto

Preben Salling, Odense, er død. Han blev 74 år.

Man kan næsten ikke sige Bolbro Håndbold uden at sige Preben Salling. Han kom som ung håndboldspiller til klubben i Kostalden ved Stadionvej og påtog sig siden mange roller. Senere i livet kastede han sig ud i andre frivillige opgaver.

Preben var skibhusdreng, der var god til håndbold, men ikke helt topspiller som Peter Sørensen, Vagn Nielsen og de andre, der førte klubben opad i rækkerne. Til gengæld trænede han de kommende stjerner, inden han blev håndboldformand, forretningsudvalgsmedlem i Dansk Arbejder Idræt og instruktør for dilettantforestillinger i Bolbro.

Annonce

Da Odense KFUM og Bolbro med succes fusionerede deres håndboldafdelinger, var Preben en af mændene bag. Også de store Bolbro-stævner med masser af overnattende spillere på fire-fem skoler og håndbold først udendørs og siden inden døre i op til 14 haller var han med til at organisere.

Ved siden af kørte han landet rundt som dommer i landets højeste række.

Fynsk Mælk på Svendborgvej i Odense var første arbejdssted for revisoruddannede Preben, inden han startede selvstændigt revisionsfirma. Det fik kun tre års levetid, da Fionia Blomster tilbød ham stillingen som regnskabschef.

De sidste mange år hed arbejdsgiveren Københavns Kul og Koks Kompagni og ansættelse i de firmaer, der senere opkøbte virksomheden.

Det førte til 10 år i Bahrain som administrerende direktør og nogle år i Nord- og Midtjylland som distriktschef. Til sidst blev ringen sluttet som distriktschef på Fyn og i Sønderjylland, og familien kunne flytte retur til Odense og en andelsbolig i Vollsmose.

Her involverede Preben sig i menighedsrådet i Vollsmose, hvor han blev kirkeværge. Han havde sæde i Odense Provsti og var blandt meget andet formand i en selskabelig herreklub.

Endelig nød han og Anni bridgespillets glæder og fulgte naturligvis med i den sport, der har fyldt hele livet.

De var netop i gang med at flytte i lejlighed i Odense Centrum, da Preben blev ramt af hjerteproblemer igen. Han nåede kun lige at se, hvordan det hele kunne indrettes.

Preben efterlader sig Anni, to sønner og børnebørn.

Bisættelsen sker fra Odense Domkirke lørdag den 12. juni klokken 10. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Middelfart For abonnenter

Claus servicerer folk med mad og musik og tør drømme om mere: - Kunne det ikke være et fedt sted at lave en byfest?

Annonce