Annonce
Kerteminde

Dødsfald på Fjord&Bælt: Sif blev 15 år

Marsvinet Sif kom til Fjord&Bælt i 2004. I 2014 fødte hun en unge, hvilket var lidt af en sensation. Desværre overlevede ungen ikke. På billedet hilser Sif på Prins Joakim. Arkivfoto: Kim Rune

Marsvinet Sif fik en infektion, hun ikke overlevede. Men 15 år er et par år mere, end hun kunne have forventet at opnå ude i det vilde liv.

Kerteminde: Julestemningen blev ikke særlig festlig på Fjord&Bælt. Et par uger før jul blev marsvinet Sif syg, og på trods af, at den blev behandlet både af den lokale dyrlæge og den hollandske ekspert, overlevede hun ikke den infektion, hun havde pådraget sig. Hun døde den 25. december.

- Det var meget trist, men vi trøster os med, at hun var nået over den alder, marsvin ude i naturen opnår, fortæller chefbiolog Jakob Kristensen.

- Sif blev cirka 15 år, og i naturen bliver et marsvin typisk 10-12 år.

Nu er der kun et enkelt marsvin tilbage i Fjord&Bælts bassin. Det er gode, gamle Freja, der er over 20 år gammel og stadig i fin form og sund og rask.

Annonce

Brug for et nyt marsvin

Men Sifs død betyder, at Fjord&Bælt nu har presserende brug for at få et dyr eller to mere.

- Vi har allerede været i gang i et stykke tid med at forberede anskaffelsen af et nyt marsvin. Vi har alle tilladelserne på plads, så det bliver det store projekt for i år, siger Jakob Kristensen.

- Det er jo ikke sådan, at vi tager ud og fanger et marsvin. Vi skal vente på, at der dukker et velegnet dyr op som bifangst i et fiskegarn.

Han forsikrer, at der fortsat er masser af brug for marsvin i Fjord&Bælt, som forskere kan arbejde med.

- Der er mange forskeremner at tage fat på endnu, og vi har et godt samarbejde med både Syddansk Universitet i Odense og universitetet i Århus. Og desuden kommer der ofte udenlandske forskere og arbejder med marsvinene, især fra England, Tyskland og USA.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce