Annonce
Kerteminde

Dødsfald på Fjord&Bælt: Sif blev 15 år

Marsvinet Sif kom til Fjord&Bælt i 2004. I 2014 fødte hun en unge, hvilket var lidt af en sensation. Desværre overlevede ungen ikke. På billedet hilser Sif på Prins Joakim. Arkivfoto: Kim Rune

Marsvinet Sif fik en infektion, hun ikke overlevede. Men 15 år er et par år mere, end hun kunne have forventet at opnå ude i det vilde liv.

Annonce

Kerteminde: Julestemningen blev ikke særlig festlig på Fjord&Bælt. Et par uger før jul blev marsvinet Sif syg, og på trods af, at den blev behandlet både af den lokale dyrlæge og den hollandske ekspert, overlevede hun ikke den infektion, hun havde pådraget sig. Hun døde den 25. december.

- Det var meget trist, men vi trøster os med, at hun var nået over den alder, marsvin ude i naturen opnår, fortæller chefbiolog Jakob Kristensen.

- Sif blev cirka 15 år, og i naturen bliver et marsvin typisk 10-12 år.

Nu er der kun et enkelt marsvin tilbage i Fjord&Bælts bassin. Det er gode, gamle Freja, der er over 20 år gammel og stadig i fin form og sund og rask.

Annonce

Brug for et nyt marsvin

Men Sifs død betyder, at Fjord&Bælt nu har presserende brug for at få et dyr eller to mere.

- Vi har allerede været i gang i et stykke tid med at forberede anskaffelsen af et nyt marsvin. Vi har alle tilladelserne på plads, så det bliver det store projekt for i år, siger Jakob Kristensen.

- Det er jo ikke sådan, at vi tager ud og fanger et marsvin. Vi skal vente på, at der dukker et velegnet dyr op som bifangst i et fiskegarn.

Han forsikrer, at der fortsat er masser af brug for marsvin i Fjord&Bælt, som forskere kan arbejde med.

- Der er mange forskeremner at tage fat på endnu, og vi har et godt samarbejde med både Syddansk Universitet i Odense og universitetet i Århus. Og desuden kommer der ofte udenlandske forskere og arbejder med marsvinene, især fra England, Tyskland og USA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce