Annonce
Dødsfald

Dødsfald: Holger Greisen var social vicevært for de andre ældre

Holger Greisen, Tarup, er død, han blev 91 år.

Hver formidddag gik Holger Greisen sin runde i andelsboligforeningen, hvor han og Christine boede til sidst, for lige at se, hvordan det gik med de andre beboere. De svageste fik også et kig ind om eftermiddagen.

Skulle noget repareres hos naboer, venner eller familie, så bare rolig. Holger havde sin værkstedstaske med rundt og kunne løse mange problemer med skruetrækkeren og andet fornødent grej.

Holger blev efter skoletiden hjemme mellem Jels og Vejen grovsmed og har skoet mangen hest på de kanter, men efter nogle år kom han til skade med knæet og var uarbejdsdygtig et års tid.

Da var han blevet gift med Christine, som han havde mødt til et bal i forsamlingshuset, og de drog sammen til Odense, så han kunne læse til maskintekniker på Odense Teknikum.

Det førte til ansættelse på Roulunds Fabrikker, først på Rugårdsvej og senere på den nye fabrik på Hestehaven, hvor Holger var værkfører og arbejdede med kileremme, bremsebånd og den slags.

Christine og Holger bosatte sig først på Lykkevænget i Tarup, indtil de flyttede ind i huset på Lucernevej. I alderdommen vendte de tilbage til Lykkevænget i andelsboligen, hvor Holger som nævnt gjorde sit som social vicevært.

For fire år siden kunne ægteparret fejre diamantbryllup.

Holger var som pensionist involveret i genbrug. Først som medarbejder hos Danmission, siden hos Indre Mission, og han tog også sin tørn med at planlægge og hjælpe ved tirsdagsmøderne i Paarup Sognegård.

Holger Greisen efterlader sig hustruen Christine og plejedatteren Johanne.

Bisættelsen finder sted fra Paarup Kirke onsdag den 16. oktober klokken 12. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce