Annonce
Dødsfald

Dødsfald: Han var egentlig mekaniker - skabte senere Farstrup-stolen

Arkivfoto: Mads Jensen
Annonce

Erling Andersen, Farstrup, er død, 77 år.

Erling Andersen ejede i mange år Farstrup Møbler og skabte de Farstrup-hvilestole, der gør livet mere behageligt for især ældre mennesker.

Efter barndomstiden i Skamby blev Erling automekaniker, og da soldatertjenesten var overstået, læste han videre til produktionsingeniør.

Først da hans daværende svigerfar døde, overtog Erling Farstrup Møbler og det tilhørende savværk. I starten var det spisestuemøbler og konferencemøbler, der kom ud fra produktionen, men da konkurrencen på de møbeltyper blev for hård, måtte Erling sadle om. På et tidspunkt blev også savværket afviklet.

Herefter blev det konferencemøbler og otium-stole, der blev tilpasset køberen, samt en særlig spisestuestol, No. 210r, som der blev satset på. Det er hvilestolen og kvaliteten i den stol, der har gjort firmaet kendt viden om.

Farstup Møbler blev en stor virksomhed med op til 212 ansatte, da der var flest, men der blev også produceret noget. For eksempel 4100 ens stole til Aalborg Kongres & Kultur Center.

Ser man listen over 25- og 40-års-jubilarer gennem tiden, så er den lang. Farstrup Møbler og Erling kunne holde fast i sine medarbejdere.

Virksomheden var Erlings et og alt, og selv efter at han blev alvorligt syg for 11 år siden, blev han ved at komme på fabrikken. Dog blev kræfterne mindre, og i 2017 trak han sig helt og solgte virksomheden.

Han sad i bestyrelsen i Dansk Industri i nogle år, men brugte ellers al sin tid på fabrikken. Dog kom han til at holde meget af skiløb, hvor han og Karen drog afsted i en gruppe, gerne til Westendorf i Østrig.

Erling Andersen efterlader sig hustruen Karen, samt børn og børnebørn.

Bisættelsen finder sted fra Vigerslev Kirke torsdag den 5. december klokken 11. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce