Annonce
Kerteminde

Dødsbranden i Kerteminde: Det var enten selvmord eller et tragisk uheld

Den engelske mand, der døde i branden i Hjemmeværnsgården, have både problemer i privat- og arbejdslivet. Arkivfoto: Charlotte Pedersen
Politiet om dødsbrand i Hjemmeværnsgården: Det var enten selvmord eller et tragisk uheld.

Kerteminde: Den voldsomme brand, der i sidste uge brød ud i Hjemmeværnsgården i Vestergade, var muligvis et selvmord - hvis ikke, så var der tale om en tragisk ulykke, fastslår politiet, der nu er færdige med deres undersøgelser.

- Brandteknikerne fandt brandbare væsker i det rum, hvor branden opstod, fortæller efterforskningsleder Claus Andkjær.

- Ligsynet kunne fastslå, at manden omkom i branden, og at der derfor ikke ligger nogen forbrydelse bag dødsfaldet.

Den engelske mand, der døde i branden, havde af og til været i Danmark for at arbejde. Men lige bestemt denne gang var der flere ting, der gik galt på samme tid: Han fik nogle familiemæssige problemer, og samtidig blev han bortvist fra sit job.

- Vi ved, at han i forbindelse med, at han blev afskediget, udtrykte livslede, så det er jo en mulighed, at han har begået selvmord, siger Claus Andkjær.

Den engelske mand skulle have været retur til England enten tirsdag eller onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce