Annonce
Kerteminde

Dødsbrand: Den omkomne mand endnu ikke identificeret

Politiet kender endnu ikke hverken brandårsagen eller navnet på den mand, der døde i branden. Arkivfoto: Charlotte Pedersen.
Politiet arbejder i øjeblikket både på at finde en årsag til branden i Hjemmeværnsgården i Kerteminde og et navn på manden, der mistede livet i branden.

Kerteminde: Politiets teknikere brugte tirsdag timer på at undersøge den udbrændte del af Hjemmeværnsgården i Kerteminde for at finde en årsag til den eksplosionsagtige brand, der brød ud mandag ved 17.45-tiden. '

Da branden startede med et ordentligt brag er der mand og mand imellem teorier om, at der var tale om en gaseksplosion. Men leder af efterforskningen Claus Andkjær, Fyns Politi, kan endnu ikke udtale sig om brandårsagen.

Efterforskningslederen kan heller ikke fortælle noget om den mand, der omkom under branden.

- Manden er endnu ikke endeligt identificeret, og derfor er de pårørende heller ikke orienteret, og derfor kan vi endnu ikke sige noget som helst om ham, siger Claus Andkjær.

- Der er mange ubesvarede spørgsmål i øjeblikket, og vi er i fuld gang med at finde svarene. Dels er teknikerne i gang på brandstedet, og dels arbejder et andet hold på at få sat navn på dødsofferet. Først når det er på plads, kan vi gå i gang med at finde ud af, hvad han lavede i Hjemmeværnsgården - hvorfor han overhovedet var der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce