Annonce
Assens

Dækrøg og motorlarm: 40 biler kører sidelæns ved Arena Assens

Lørdag stod i bilernes tegn ved Arena Assens, hvor omkring 40 kørere af motorsportsdisciplinen drifting viste deres imponerende evner bag et rat. Der var larm, hvin og røg for alle pengene.
Annonce

Assens: Hvis man er sart i øregangene, var Arena Assens ikke det bedste sted at tage hen lørdag.

Her blev der nemlig kørt vildt, så det kunne høres over det meste af Assens by. Det fremmødte publikum kunne nyde lyden af tunede biler, hvinende dæk og høje omdrejninger, og der var da også en del, der havde fundet vej til de store parkeringsarealer ved arenaen.

- Det er jo ekstremt underholdende at se på, selvom jeg ikke kender reglerne, fortæller Lucas Hart, der havde hørt, at det kom til byen og derfor lige skulle ned at se, hvad det var for noget.

Det var motorsportsserien Nordic Drift Series, der besøgte Assens. Modsat andre former for motorsport gælder det ikke om at være hurtigst, men om at køre sidelæns.

- Det er jo bare fedt. Suset, når man sidder i bilen, er fedt. Det kan man ikke finde andre steder, siger 21-årige Nikolaj Bølkov fra Kolding, der blev fascineret af sporten gennem videospil, og nu deltager for anden gang.

- Drifting handler om kørerstilen, om sammenholdet og om det, at vi hjælper hinanden, hvis nogens biler bryder sammen, siger han og tilføjer:

- Og så er det bare nemt at komme i gang med.

Folk med biler og drifting i blodet hyggede sig lørdag ved Arena Assens. Her er det Peter Nielsen, der fanger en udskridning. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Bygger alt selv

En anden deltager var 34-årige Peter Nielsen fra Ringe, der er kørende i en Ford Sierra, som han købte, da han var 18 år, men først begyndte at bruge til drifting for omkring fem år siden.

- Jeg bygger alt selv. Man skal helst kunne skrue på bilerne selv, siger Peter Nielsen.

- Det gør jeg så nok også hver aften, griner han.

Peter Nielsen vurderer, at han nok har brugt for omkring 25.000 kroner, og derudover kommer alle de timer, han selv har lagt i det.

- Det, som de fleste går ned på, er penge, teknik og tid, siger han.

- Bilerne får tæv på banen.

For Peter Nielsen er drifting meget sjovere end almindeligt racerløb på bane. - Man skal næsten ud at have rene underbukser efter første tur, siger han. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce