Annonce
Erhverv

Dårligt år: Overskuddet falder kraftigt i stort advokatfirma

Direktør Nis Stemann Knudsen og de øvrige ejere har måtte nøjes med et udbytte på i alt 6,5 millioner kroner fra 2016-resultatet mod 10 millioner kroner i 2015. Foto: Kielberg Advokater

Et af Fyns største advokatfirmaer har stor tilbagegang i 2016. Overskuddet før skat er faldet med over 60 procent - blandt andet på grund af hårdere konkurrence.

Efter fire år med jævn og kraftig vækst fik et af Fyns største advokatfirmaer et økonomisk prik i maven i 2016. Overskuddet i Kielberg Advokater faldt kraftigt fra 21 til otte millioner kroner. I nyere tid er kun 2009 endt med et lavere overskud i virksomheden, der har hovedkontor på Hunderupvej i Odense.

Det viser advokatfirmaets regnskab, der netop er offentliggjort af Erhvervsstyrelsen.

Men direktør og medejer Nis Stemann Knudsen forsøger at slå koldt vand i blodet.

- Jeg går ikke i panik over tallene. Nogle gange topper tingene bare samtidigt, som de gjorde i 2015. Andre gange går det modsat, og det gjorde det i 2016. Men det ændrer ikke ved, at det er et fornuftigt regnskab, siger advokat Nis Stemann Knudsen.

Annonce

Kielberg Advokater A/S

Hjemsted: Odense MCVR-nummer: 19085082

Direktion: Nis Stemann Knudsen

Bestyrelse: Jørn Frøhlich (formand), Lars Rasmussen, Lars Høj Andersson, Malene Raunholt, Rita Skovgaard Simonsen.

Ejere: 10 advokater, hvoraf de fleste ejer 10-15 procent af aktierne.

Regnskabstal 2016:

Bruttoresultat: 30,9 millioner kroner (2015: 42,2 mio. kr.)

Driftsresultat: 8,3 millioner kroner (2015: 21,0 mio. kr.)

Resultat før skat: 8,4 millioner kroner (2015: 21,1 mio. kr.)

Resultat efter skat: 6,6 millioner kroner (2015: 15,8 mio. kr.)

Egenkapital: 22,7 millioner kroner (2015: 25,7 mio. kr.)

Antal ansatte: 41 (2015: 40)

Hårdere konkurrence

En del af årsagen til nedgangen er hårdere konkurrence i advokatbranchen.

- Vi kan kun hive en mindre omsætning hjem på samme mængde arbejde. Vi skal altså løbe hurtigere for at nå det samme. Det kan mærkes. Men det er en udfordring, som vi har taget på os, og som vi nok skal håndtere, siger direktøren.

Den stigende konkurrence kommer dels fra de andre advokater på Fyn og dels fra de store københavnske advokatfirmaer, der forsøger at trække erhvervsklienterne væk fra øen.

- Vi havde en mærkbar nedgang i den første del af 2016, men året sluttede meget bedre, og den gode retning er fortsat ind i 2017, beroliger direktør Nis Stemann Knudsen.

Kielberg Advokater er et såkaldt full service-firma, der både har mange store erhvervskunder - der fylder mest i omsætningen - og som også satser kraftigt på de private kunder.

Teknisk ændring

Kielberg Advokater vil gerne vokse ved at blive en stærk spiller i hele Region Syddanmark. Derfor købte man i 2016 et lille advokatfirma i Vejle, som man ifølge direktøren har investeret meget tid i, og som derfor trækker resultatet ned.

- Det går planmæssigt i Vejle, men vi er stadig i opbygningsfasen, siger han

Nis Stemann Knudsen forklarer, at der også er tekniske årsager til det kraftige fald i overskuddet. En af dem er, at regnskabsprincippet for behandlingen af det, der hedder igangværende arbejder, er ændret. Det gav ifølge direktøren en engangsindtægt på seks millioner kroner i 2015.

- Det kan bedst ses som en skjult reserve, der kom ind i regnskabet på det tidspunk, forklarer han.

I rengskabet står ikke noget om at regnskabspraksis er ændret, men man kan se, at posten "igangværende arbejder" tager et stort hop fra 4 millioner kroner i 2014 til 10,5 millioner kroner året efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce