Annonce
Odense

Dårlige arbejdsvilkår får buschauffører til at råbe stop

Odenses buschauffører er generelt utilfredse med deres arbejdsvilkår. Arkivfoto: Michael Bager

Torsdag afholder Odenses buschauffører aktion på busterminalen ved OBC for at gøre opmærksom på dårlige arbejdsvilkår.

Ingen pauser. Manglende toiletfaciliteter. Køreplaner, der ikke passer til dagligdagen. Nu har Odenses buschaffører fået nok, og derfor skaber de opmærksomhed på problemerne med en aktion torsdag morgen på busterminalen ved OBC.

En undersøgelse i Region Syddanmark, som 3F har udført, viser, at en stor del af buschaufførerne i området er utilfredse med deres arbejdsvilkår. Syv ud af ti fortæller, at de ikke kan holde de pauser, de ifølge overenskomsten har ret til, fordi køreplanerne ikke passer til dagligdagen i trafikken. Det har fået buschauffører over hele landet til at lave kampagnen 'Tid til at trykke stop'. Der har været afholdt aktioner i hele landet og nu er det Odenses tur til at blive råbt op af byens buschauffører.

Der bliver afholdt aktion fra 7-10 og igen fra 14 og nogle timer frem.

Det betyder dog ikke, at busserne holder stille, og der er ikke tale om en strejke.

- Vi vil ikke holde stille. Tværtimod. Vi vil gøre det så godt for vores passagerer som muligt. Vi vil bare gerne gøre opmærksom på de dårlige vilkår, vi lever under, siger Flemming Holmelund, der er buschauffør og talsperson for chaufførerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce