Annonce
Nyborg

Dådyr på landevejen: Kommunen undersøger løsning

Dådyr der krydser vejen er en trussel for bilister på Svendborg Landevej, som ikke er opmærksomme på hvor de krydser vejen. Arkivfoto: Thomas Gregersen.
Efter Carsten Høgsbro - som bor ved Svendborg Landevej - er stået frem i avisen, vil Nyborg Kommune igen vurdere, om der er behov for skiltning, der advarer om krydsende dyr.
Annonce

Nyborg: En ny undersøgelse fra Nyborg Kommune skal afdække, hvorvidt der inden for en begrænset strækning på Svendborg Landevej er mange dådyr, der krydser vejen.

Det gør den, efter borgeren Carsten Høgsbro stod frem i avisen, og fortalte at han inden for kort tid har oplevet tre dådyr lade livet i nærheden af sin ejendom - tæt på landevejen. Forinden lavede han også et facebookopslag, der blev delt over 3000 gange.

Paw A. Degn fra Nyborg Kommunes Teknik- og Miljøafdeling giver i denne artikel svar om problematikken.

Er dådyr, der krydser vejen, et generelt problem på Svendborg Landevej?

- Jeg kan se, at det tidligere har været oppe at vende her i kommunen, hvor man både i 2017 og 2018 har undersøgt omfanget. Her vurderede man, at det var en spredt problematik, som man ikke skilter mod. Det gør man ikke, da skiltning over en mange kilometer lang strækning ikke har den ønskede effekt. Nu vil vi selvfølgelig undersøge, om det har ændret sig.

Kunne man ikke skilte midlertidigt i de måneder, hvor der er større risiko for påkørsler?

- Det er klart, at der i perioder er større risiko for at køre dåvildt ned, men politiet er ikke glade for midlertidig skiltning, er min erfaring. Så skal der være en tungtvejende grund til at skilte i et begrænset område.

Hvad gør man konkret, når man skal undersøge omfanget?

- Vi kommer til at starte med at kontakte borgeren, så han kan fortælle om sine oplevelser med, hvor dådyrene krydser. Så skal vi ud og forhøre os bredere langs Svendborg Landevej, for at finde ud af, om det er et koncentreret eller spredt problem. Er det koncentreret, kan vi arbejde i en løsning med skiltning.

Hvem bestemmer i sidste ende, om der skal skiltes?

- Det gør vi i samarbejde med politiet, som vi også skal forhøre os om erfaringer og forslag til en løsning ved. De har erfaringer fra hele landet med den slags.


Det er klart at der i perioder er større risiko for at køre dåvildt ned, men politiet er ikke glade for midlertidig skiltning, er min erfaring.

Paw A. Degn, Teknik- og Miljøafdelingen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce