Annonce
Faaborg-Midtfyn

Cyste satte Julie ud af spillet: Nu er Nohr genåbnet - og den tidligere ejer er med på holdet

Fredag slog Nohr atter dørene op med nyt personale bag disken og med en ny ejer. Foto: Maria Retoft Pedersen
Fredag slog dame- og børnetøjsbutikken Nohr igen dørene op. Den lukkede efter ophørsudsalg i december under tidligere ejer Julie Kyhl Larsen. Men hendes far købte butikken og har nu ansat bl.a. sin datter, som er på vej tilbage til topformen efter en længere sygeperiode.
Annonce

Faaborg: I oktober 2019 meldte Julie Kyhl Larsen, daværende indehaver af Nohr, ud, at butikken skulle lukke. Dengang var der ikke meget at fortælle om årsagen, andet end at den skyldtes "helbredsmæssige problemer". Men nu fortæller Julie Kyhl Larsen, hvad det hele egentlig drejede sig om.

- Jeg havde haft det skidt i det meste af et års tid med mavesmerter, og ingen kunne finde ud af, hvad jeg fejlede. Det blev bare værre. Og nogle dage var det så slemt, at jeg ikke kunne være i butikken uden hjælp, fortæller Julie Kyhl Larsen.

Derfor blev hun nødt til at tage beslutningen om at lukke butikken.

- Det havde jeg det selvfølgelig forfærdeligt med. Vi havde brugt rigtig lang tid på at bygge det hele op, og det gik rigtig godt. Og det var jo mit projekt, fortæller hun.

En dag i januar fik Julie Kyhl Larsen endelig svar på, hvad det var, der havde ramt hende.

- Jeg havde så mange smerter, som jeg aldrig havde oplevet før. Lægen sendte mig på sygehuset, hvor jeg fik at vide, at jeg havde en cyste på størrelse med en tennisbold på æggestokken, og cysten var sprunget. Den var heldigvis godartet, lyder det fra Julie Kyhl Larsen, som nu er på vej tilbage til topformen.

- Jeg skal til et tjek, hvor de skal finde ud af, om cysten skal fjernes kirurgisk. Jeg er stadig ikke helt rask, men det går fremad, siger hun.

Snakken gik jo, efter butikken lukkede. Og kunderne var så søde ved mig dengang og sagde, at jeg skulle passe godt på mig selv, så jeg skylder også at være åben om forløbet.

Julie Kyhl Larsen, ansat og tidligere indehaver af Nohr

Annonce

Åben om forløbet

Hun er naturligvis lettet over nu at have fået vished, og hun har valgt at fortælle åbent om forløbet.

- Snakken gik jo, efter butikken lukkede. Og kunderne var så søde ved mig dengang og sagde, at jeg skulle passe godt på mig selv, så jeg skylder også at være åben om forløbet, siger hun.

Og kunderne vil også kunne støde på Julie Kyhl Larsen i den genåbnede Nohr. Hun er nemlig blevet ansat af sin far, Claus Larsen, til at tage sig af butikkens visuelle udtryk, sociale medier og marketing.

- Så det bliver i en anden rolle end før, men jeg vil være i butikken, siger hun og tilføjer:

- Jeg er bare lykkelig over, at butikken stadig er på familiens hænder, og at jeg igen kan være med på holdet.

Annonce

Nye mærker

Fredag slog butikken igen dørene op med et nyt hold bag disken og Claus Larsen, Julie Kyhl Larsens far, som indehaver.

- Jeg har glædet mig rigtig meget, men jeg er også spændt. Vi har suppleret med nogle nye tøjmærker, og så har vi sat et par nye vægge op og sådan lidt, men ellers er konceptet det samme, fortæller han på åbningsdagen, hvor mange kunder allerede har fundet vej til butikken.

En af dem, der har første arbejdsdag i Nohr, er Rikke Lind Melgaard. Hun er også kendt som Faaborgs tidligere "slikmutter". Hun drev slikbutikken Sukkerstangen i Grønnegade, indtil den lukkede i starten af januar 2020.

- Jeg føler mig rigtig godt tilpas her. Jeg har altid godt kunnet lide at stå i butik, siger hun.

Hun er faktisk oprindeligt udlært fra en tøjbutik for 25 år siden, men har ikke arbejdet i én siden. Hun glæder sig over, at hun nu har fået kundekontakten tilbage, som hun har savnet, siden Sukkerstangen lukkede.

- Og det ville være så ærgerligt, hvis den her butik skulle lukke, så det er et projekt, jeg er rigtig glad for at kunne støtte op om, siger hun.

Julie Kyhl Larsen måtte lukke butikken på grund af sygdom. Hun vidste ikke selv, hvad hun fejlede dengang, men det ved hun heldigvis nu. Og nu er hun på vej tilbage på sporet. Foto: Maria Retoft Pedersen
Rikke Lind Melgaard nyder sin første arbejdsdag i Nohr. Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB fik uafgjort i en hårdt spillet affære

Annonce