Annonce
Nyborg

Nyborg Voldspil: Cyrano blev fundet i København

Nyborg Voldspil holdt første audition i midten af oktober, men der skulle fire runder til, før man fandet den rigtige skuespiller/sanger til den vigtigste rolle: Cyrano. Foto: Nils Svalebøg
Den rutinerede amatørskuespiller Tonni Stemann får den store titelrolle som Cyrano på Nyborg Voldspil næste sommer. Hele holdet er nu klar til at gå ombord i den populære musical.

Nyborg: Fire runder måtte der til, før instruktør Jesper Dupont fandt den helt rigtige til titelrollen som Cyrano i næste sommers musical på Nyborg Vold.

Og Cyrano blev så at sige fundet i en frisørsalon på Amager. Det er i hvert fald her Tonni Stemann arbejder til daglig, men ud over arbejdet med kam og saks er han en garvet amatørskuespiller, der har medvirket i mange forskellige musicals. Det oplyser Nyborg Voldspil i en pressemeddelelse.

Tonni Stemann har blandt andet spillet og sunget Jean Valjean i Les Misèrables og han har faktisk også stiftet bekedtskab med Sebastians Cyrano - endda flere gange.

- Han har nemlig, som ganske ung, medvirket i koret i originalopsætningen på Gladsaxe Teater, og har desuden spillet den unge ”Christian” i Mastodonternes opsætning af musicalen i Cirkusbygningen. Det er derfor et glædeligt gensyn med en rolle, som i mange år har været en ønskerolle for den syngende frisør, fortæller formanden for Nyborg Voldspil, Jesper Bech Madsen.

- Det har været utrolig vigtigt for os at finde den helt rette til rollen som Cyrano. Rollen er utrolig kompleks og krævende både spille- og sangmæssigt. Det har samtidig været væsentligt for os at finde en ”voksen mand” omkring 50 år, for at historien bliver så troværdig som muligt. Vi har set rigtig mange gode bud på rollen fra dygtige aspiranter fra det meste af landet, men der var ingen tvivl om, at den var der, da vi så Tonnis bud. Han besidder præcis den vildskab, ømhed og poesi, vi er ude efter, og samtidig synger han som en drøm, siger voldspilformanden.

Af andre roller i sommerens forestilling kan nævnes: Roxanne spilles af Emma Sofie Eckhoff. Le Bret af Henrik Madsen, Duennaen af Vivian Edelborg, De Guiche af Rasmus Mansachs, De Valvert af Anders Nøhr og endelig spiller Anton Lambert figuren Christian.

Jesper Bech Madsen stillede i øvrigt selv op til den første audition, men han har valgt at koncentrere sig om det organisatoriske arbejde som formand, så ham vil man altså ikke kunne opleve på scenen til sommer.

Ensemblet på scenen tæller 45 kvinder og mænd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nyborg

Solen skinnede på campingpladsen

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce