Annonce
Odense

Cyklisternes lokalformand: Lås nu cyklen ordentligt fast

Jens Henriksen, formand for Cyklistforbundet i Odense, mener, at cyklisterne skal blive bedre til at låse deres dyre cykler forsvarligt. Han bebrejder ikke politiet, at det ikke opklarer flere cykeltyverier. Foto: Michael Bager
Lokalformand for Cyklistforbundet i Odense, Jens Henriksen, mener, at cyklisterne selv bør sørge for at sikre deres cykler. Han glæder sig desuden over, at der dukker flere gode cykelstativer op.

Odense: Det er forsvindende få cykeltyverier, der bliver opklaret i Odense Kommune, hvor der sidste år blev anmeldt over 2800 cykeltyverier.

39 af anmeldelserne førte til sigtelse, og der faldt kun dom i fem tilfælde.

Derfor er der formentlig heller ikke udsigt til, at den cykeltyv, som Fyens Stiftstidende havde på forsiden onsdag - fanget på et overvågningskamera i gerningsøjeblikket - bliver fanget.


Jeg er bange for, at pilen peger på cyklisterne selv, for det handler om at få låst cyklerne ordentligt fast.

Jens Henriksen, formand for Cykelistforbundet i Odense


Fem domme ud af 2862 anmeldelser er ikke en imponerende opklaringsprocent, men lokalformand for Cyklistforbundet i Odense, Jens Henriksen, mener, at cyklisterne selv bærer hovedansvaret ved cykeltyverier.

- Jeg er bange for, at pilen peger på cyklisterne selv, for det handler om at få låst cyklerne ordentligt fast. Jeg mener, at cykelejere må indstille sig på, at man skal købe sig en god lås, når man køber en ny cykel. Man skal også låse cyklen ordentligt - gerne med flere typer låse, siger Jens Henriksen.

Han påpeger, at det er vigtigt at låse cyklen fast til noget - og helst et cykelstativ, for andet er ikke lovligt, som han bemærker.

Tirsdag i sidste uge snuppede en cykeltyv en dyr el-cykel fra stativerne på Banegårdspladsen og bar den ned i kælderen, hvor han skar låsen over med en vinkelsliber eller et lignende værktøj. Kælderens overvågning fangede ham midt i udåden. Foto: Overvågningskameraet i kælderen under Banegårdspladsen.

Det ærgrer lokalformanden, at der ikke bliver opklaret flere cykeltyverier, men han mener  ikke, at politiet kan bebrejdes.

- Det bliver ikke prioriteret så højt af politiet. Det kunne de jo godt gøre, men så går tiden fra noget andet, og hvor vigtigt er cykeltyverier lige.

- Hvis jeg kun havde cykelbriller på, så er det jo for dårligt, men samfundsmæssigt set, så prioriterer politiet rigtigt, synes jeg, siger han.

Jens Henriksen kan godt forstå, at politiet ikke har tid til at gennemse en masse videoovervågning.

- Måske bliver det med tiden muligt at lave nogle automatiske analyser af videoovervågningen, så det ikke tager politiets tid, tilføjer han.

Annonce

Bedre cykelstativer

Lokalformanden for Cyklistforbundet glæder sig over, at der kommer flere og bedre cykelstativer i Odense, hvor der er mulighed for at låse cyklen fast til stativet.

- I cykeltyveriet, der bliver beskrevet i avisen, løftede tyven jo cyklen op og gik af sted med den - det havde ikke været muligt, hvis ejeren havde låst den fast til et stativ.

- Men man skulle måske udvikle endnu bedre cykelstativer, der er endnu nemmere at låse cyklerne fast til. Det, tror jeg, ville mindske tyverierne, lyder det Jens Henriksen.

Han peger desuden på, at det også kunne hjælpe, hvis der blev gjort en større indsats for, at folk, der har fået stjålet deres cykler, kunne genfinde dem.

- Der har været meget diskussion om, hvorvidt det arbejde kunne forbedres med et centralt register, men jeg er bange for, at når der er tale om de her meget dyre cykler, så er de nok ikke lige sådan at finde. De bliver måske eksporteret, siger Jens Henriksen, der dog minder om, at antallet af cykeltyverier ifølge Danmarks Statistik generelt er faldende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'

Annonce