Annonce
Odense

Cyklister venter forgæves på grønt lys: - Det skal have en præmie for det dårligst gennemtænkte kryds i Danmark

Lyskrydset i Bolbro. Foto: Kristian Isaksen
Et lyskryds i Bolbro har tiltrukket sig uforholdsmæssigt megen negativ opmærksomhed, fordi det ikke skifter automatisk - og knappen er svær at komme til.

Bolbro: Hvis du er én af de cyklister, der har undret dig over, hvorfor pokker lyset aldrig skifter til grønt ved Richard Møller Nielsens Plads i retning imod Stadionvej, så er du ikke alene.

Flere bløde trafikanter har stået og ventet længe, inden det er gået op for dem, at de ligesom ved så mange fodgængerovergange, selv skal markere, at lyset skal skifte ved at trykke på den lille karakteristiske boks på selve pælen.

Det har skabt en del brok af to væsentlige årsager. Den ene er er, at man som cyklist overhovedet skal være opmærksom på det, fordi en løsning som denne er en sjældenhed i byen.

Annonce

Ved første øjekast ser knappen ud til at være tilknyttet fodgængerovergangen.

Den anden, og mest tungtvejende årsag til brok, er, at det kræver en arm på længde med en halv anakonda at nå knappen fra cykelstien - altså må man stå af.

I en af Bolbros lokale Facebook-grupper lyder nogle af tankerne:

"Det giver ingen mening at skulle trykke på en knap. Så de skal bare få det lavet automatisk. Bum!! Ellers skal det gøres meget synligt at man skal trykke på en knap. Men det kryds er dømt til at gå galt. De kommer til at bygge det om et par gange mere, inden det står brugbart."

"Nå, det er så første gang jeg oplever man skal trykke, som cyklist.... men dejligt at vide!"

"Det kryds skal næsten have en præmie som det dårligst gennemtænkte kryds i Danmark"

By- og Kulturforvaltningen, som har ansvaret for vejene og deres udstyr, er dog bevidst om, at krydset ikke fungerer efter hensigten.

- Typisk bliver der brugt en spole i asfalten, men netop her er det fravalgt, fordi spolerne kommer så tæt på letbaneskinnerne, at de kan blive forstyrret, når der kommer et tog. Vi er senere hen blevet opmærksomme på, at løsningen ikke fungerer optimalt for cyklisterne, lyder det i en mail fra forvaltningen, der samtidigt forklarer, at arbejdet for at skabe bedre cykel-vilkår er i gang.

- Der er igangsat et samarbejde med entreprenøren, så der bliver opsat en form for detektering af cyklisterne. Så slipper de for at trykke.

Forvaltningen oplyser, at arbejdet bliver udført i denne måned på en endnu ikke fastsat dato.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce