Annonce
112

Cyklist indlagt på OUH: Ramte løbehjul på cykelstien og styrtede i asfalten

En cyklist måtte indlægges på Odense Universitetshospital, efter hun var røget i asfalten ved et sammenstød med et efterladt løbehjul i en tunnel under Ørbækvej. Arkivfoto: Michael Bager.
Mor med datter i Christiania-cykel måtte indlægges med hjernerystelse efter sammenstød med løbehjul, som var efterladt på cykelstien i en tunnel.

Odense: Det har kostet en 42-årig kvinde fra Odense en hjernerystelse og en indlæggelse på Odense Universitetshospital, at hun ramte et løbehjul, som lå efterladt på cykelstien i tunnelen under Ørbækvej ved Ikea.

Det oplyser Fyns Politi i sin døgnrapport. Uheldet ligger dog flere dage tilbage - det skete ifølge kvindens anmeldelse, som politiet fik onsdag morgen, lørdag 10. august klokken 12.15. Da kom hun kørende med sin syvårige datter i ladet på sin Christiania-cykel, og i tunnelen, som fører under Ørbækvej, lå et løbehjul.

Kvinden ramte løbehjulet med sin cykel, og ved sammenstødet væltede hun af cyklen og faldt så uheldigt, at hun slog sit hoved i asfalten. Det fremgår ikke af politiets oplysninger, om hun brugte en cykelhjelm.

Datteren, som sad i ladet forrest på cyklen, kom ifølge politiets oplysninger ikke til skade ved sammenstødet med løbehjulet.

Fyns Politi oplyser, at kvinden efterfølgende blev indlagt på OUH, hvor hun fik konstateret en hjernerystelse. Ifølge politiets oplysninger husker hun ikke ret meget fra selve uheldet, som blandt andet er blevet anmeldt til politiet med henblik på en erstatning.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce