Annonce
Fyn

Cykler på abonnement: Swapfiets har fået flere end 1000 kunder i Odense

Har du undret dig over, hvad der er med de mange cykler i Odense med blå dæk? Så er det såmænd bare Swapfiets, som er cyklen, du kan få på abonnement. Swapfiets har nu mere end 1000 kunder i Odense. Foto: Swapfiets
Der er kunder til både de mange eldrevne løbehjul i byen og cykler på abonnement, lyder det fra butiksbestyrer i Swapfiets Odense. - Vi opfylder to vidt forskellige behov, mener Morten Dalgaard, der nu har sendt mere end 1000 blåhjulede cykler på gaden.

Vil du gerne cykle rundt i Odense, men har du ikke lyst eller økonomi til at investere i en ny af slagsen? Så kan en cykel på abonnement være noget for dig.

I december sidste år åbnede Swapfiets i Vintapperstræde i Odense med det formål at tilbyde en altid vedligeholdt cykel for et fast månedligt beløb.

Det forholdsvis enkle koncept går ud på, at man betaler 175 kroner om måneden - 150 for studerende - for at cykle på en - ifølge Swapfiets - kvalitetscykel med syv gear, dobbeltlås, lygter og det karakteristiske blå dæk. Cyklen er også tyveriforsikret, men man skal selv betale en selvrisiko på 450 kroner, hvis den bliver stjålet. Ud over cyklen får man "vejhjælp" i form af en cykelmekaniker, der laver cyklen eller bytter den ud inden for 24 timer.

Annonce

Konceptet

  • Swapfiets har selv designet en cykel, der er model for alle firmaets cykler. Den har et karakteristisk blåt fordæk.
  • Abonnementet er månedligt og koster 175 kroner - studerende betaler 150 kroner.
  • Hertil medfølger reparation eller ombytning af cykel inden for én dag.
  • Der medfølger også tyveriforsikring - dog med en selvrisiko på 450 kroner.
  • Der er ikke noget depositum eller opstartsgebyr.
  • Der er heller ingen binding ud over den måned, man betaler for.

God start

Swapfiets oplyste i januar til avisen, at målet for Odense-filialen var at få 1500-2000 kunder det første år. Det mål er nu inden for rækkevidde, fortæller butiksbestyrer i Odense Morten Dalgaard.

- Vi håbede at få 1000 kunder inden sommerferien, og det har vi nu, så vi har fået en ret god start. Forhåbentlig fortsætter vi den gode vækst efter studiestart, fortæller han.

Siden åbningen har Swapfiets fået konkurrence i form af de elektriske løbehjul, der nu florerer over hele Odense. Men det er ikke noget, der får sveden til at pible hos Morten Dalgaard.

- Vi kan ikke umiddelbart mærke den store forskel, men vi oplever dem heller ikke som nogen konkurrent. Løbehjulene bliver typisk brugt, hvis man kommer ind med toget og skal frem til sin destination på 10 minutter. Cyklerne er en mere personlig ting, fordi du har dem hele tiden og tager dem med hjem. Det er to vidt forskellige behov, der bliver opfyldt, og derfor er der fint plads til både os og dem, siger Morten Dalgaard.

Ingen aldersgrænse

Swapfiets har mange unge kunder, men derudover er det bredt fordelt, hvem der tegner abonnement, fortæller butiksbestyreren.

- Vi har selvfølgelig mange studerende, fordi de får studierabat, men det er faktisk alle typer, der føler sig tiltrukket af vores koncept. Det er især vores høje service, som vi får gode tilbagemeldinger på, men folk er også glade for cyklen. Det er klart, at hvis vi tilbød en dårlig cykel, så ville folk ikke blive ved med at bruge os, siger han.

For at tegne et abonnement skal man være fyldt 18 år, men der er intet til hinder for at få et abonnement, selvom man er yngre.

- Der er ingen aldersgrænse som sådan, hvis bare man får hjælp af sine forældre til at underskrive. Cyklerne fås i tre forskellige stelstørrelser, og jeg vil tro, at den mindste også kan gå til 13-14-årige, fortæller han.

Swapfiets har på nuværende tidspunkt omkring 5.000 kunder i Odense, København og Aarhus.

Skulle uheldet være ude med din Swapfiets-cykel, så kan du få den repareret eller ombyttet inden for 24 timer. Bliver den derimod stjålet, skal du selv betale en selvrisiko på 450 kroner. Foto: Swapfiets
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce