Annonce
OB

Cyklende til træning og med nedrullede fodboldsokker: Frøkjær drømmer om udlandet

Mads Frøkjær-Jensen her i duel mod Nicolai Poulsen fra AGF. I den kamp var han OB's bedste mand. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
20-årige Mads Frøkjær-Jensen er blevet en fast del af Jakob Michelsens foretrukne og føler et større ansvar. Han håber, at karrieren rækker til en tur ud i den store verden.
Annonce

Fodbold: Mod AGF var han OB's bedste, og en uge senere mod Esbjerg var han involveret i flere af holdets mål. Mads Frøkjær-Jensen er blevet et af OB's omdrejningspunkter. Men den unge spiller er ikke blevet finere, end at han stadig slæber overtrækstrøjer og bolde og cykler til træning.

- Hvordan ser du på dine egne præstationer her de første to kampe?

- AGF-kampen var rigtig god. Der manglede et slutprodukt, men det var godt. Mod Esbjerg var der ikke lige så meget behov for, at jeg skulle på bolden, så det var lidt nogle andre løb, jeg skulle ud at lave. Men det var også mere end godkendt. Ikke noget vanvittigt, men jeg var alligevel involveret i et par mål på en eller anden måde, siger Mads Frøkjær-Jensen og tilføjer:

- Det har været rart at kunne vise det i Superligaen, som man også har vist i træningskampe og til træning. Nu er der også kommet bedre græsbaner, så det er lidt nemmere at rende rundt og lave lidt lækkert. Nu handler det om at bygge på, og så må jeg kæmpe for det, når det bliver vinter igen, griner han.

Annonce

Skal ikke se sig tilbage

Mads Frøkjær-Jensen skriger af ungdommens sind. Opportunistisk, fyldt med selvtillid og en god portion kækhed. Men det er en ung mand, der føler, at forventningerne til ham stiger i takt med præstationerne på banen.

- Jeg kunne allerede mærke i vinters, at der begyndte at være nogle andre krav og forventninger til mig. Så var banerne måske ikke lige til det de første to kampe mod Brøndby og Randers, men jeg synes, der har været tegninger til det i et stykke tid. Nu har jeg bevist det i to kampe, og hvis jeg resten af det tætpakkede program kan vise, at jeg er ung og kan holde til det, så skal jeg ikke se mig tilbage.

- Hvad er det for nogle krav, der bliver stillet til dig?

- Det er et andet krav offensivt til mig. Nu er jeg en fast del af holdet, og der skal komme et produkt fra mig. Det er det næste skridt at få den sidste tredjedel med.

Annonce

Kan udvikle sig i OB

Mads Frøkjær har ambitioner med sin karriere, og han er på det punkt ikke anderledes end så mange andre danske spillere i Superligaen.

- Vi har jo alle en drøm om at komme til udlandet, men hvornår det sker og om det sker, det ved man jo aldrig. Men jeg er glad for at være i OB, og jeg sikker på, at jeg det næste år eller to kan udvikle mig meget. Hvis jeg får lov at spille fast, skal der nok komme et eller andet på et tidspunkt.

Midtbanespilleren har de seneste kampe spillet på venstre kant efter at OB har ændret system.

- Jeg tror stadig, at jeg mest er til at spille centralt i banen, men jeg har nogle forcer, der måske kan udnyttes mere på kanten i form af mine udfordringer, og jeg må også gerne bevæge mig mere frit rundt. Jeg prøver at finde mig til rette i det. Hvis det skal være noget andet end centralt, skal det være til venstre, hvor jeg kan komme ind i banen og bidrage og få nogle udfordringer. Men jeg ser mig stadig som central midtbanespiller på sigt.

Annonce

Cykler til træning

Audi'er er der mange af på parkeringspladsen, når OB træner, men det er ikke Mads Frøkjær-Jensen, der sætter sig bag rattet i en af dem.

- Jeg har sgu ikke nogen bil. Det er spild af penge lige nu, og når klubben ligger så centralt, så kan jeg lige så godt cykle. Jeg har et kørekort, men jeg er økonomisk ansvarlig, griner den unge OB-spiller.

Det er ikke kun på transportmidlerne, at Mads Frøkjær-Jensen skiller sig ud. Han spiller nemlig med meget små strømper og benskinner og er derfor let genkendelig på banen.

- Det er blevet en vane. Jeg kan godt lide at spille med små skinner og korte sokker. Man skal gøre sig fortjent til det, og det har jeg de seneste par kampe. Så håber jeg, at jeg kan køre videre med det, selvom dommeren var lidt efter mig sidst.

- Hvad sagde han?

- Han mente ikke, jeg måtte spille med det. Det forstod jeg ikke.

- Men du fik lov til det?

- Jeg gjorde det i hvert fald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce