Annonce
Assens

Cykelsti til Grønnemose: To etaper på en gang

Pengene til cykelstien er afsat på budgettet for 2020 og 2021. Med statstilskud er der i alt 16,5 mio. kroner til formålet. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
- De har lovet i Grønnemose, at de vil bruge den, siger udvalgsformand Dan Gørtz om ny cykelsti mellem Aarup og Grønnemose.
Annonce

Aarup/Grønnemose: De første to etaper af cykelstien mellem Aarup og Grønnemose bliver udført samtidig. Det besluttede byrådet på sit seneste møde, hvor det også blev besluttet, at jorden til etape to langs Bogensevej fra Søndergårdevej til rundkørslen i Grønnemose om nødvendigt kan eksproprieres. Ikke færre end 17 matrikler skal afgive jord til projektet - udgangspunktet er, at det skal ske ved frivillige aftaler.

Når det kan lade sig gøre at etablere hele strækningen fra Erholmvej til rundkørslen i Grønnemose på en gang, er det fordi, Assens Kommune efter at have afsat midler til etape et, der kommer til at forløbe langs Erholmvej, men tilbagetrukket fra vejforløbet, fik bevilget seks mio. statskroner til et stiforløb helt til rundkørslen, og det vurderes, at det vil være fordelagtigt at udbyde etaperne samlet. Der er i alt 16,5 mio. kroner til gennemførelse af projektet. Assens Kommune har selv afsat henholdsvis 5,5 og fem mio. kroner i 2020 og 2021, dertil kommer deseks mio. kroner i statstilskud.

Formand for Miljø, Teknik og Plan Dan Gørtz (V) mener ikke, at de cykelstier, som Assens Kommune har etableret, benyttes så meget, som man kunne ønske sig, men i forhold til denne forventer han, at den vil blive taget godt imod.

- Vi har haft dialogmøde med Rørup Lokalråd, hvor de lovede at bruge den rigtig meget, det er en farlig vejstrækning, og busforbindelserne til Grønnemose er heller ikke optimale, nævner han.

Annonce

Forkert prioritering

På byrådsmødet blev det pointeret, at det først og fremmest gjaldt om at give grønt lys for erhvervelse af jord til projektet. Sara Emil Baaring (S) fandt dog alligevel anledning til at udtrykke sin modstand mod det.

- I februar 2019 havde vi den her sag på dagsordenen, på det tidspunkt fik jeg en mindretalsudtalelse på. Jeg er stadig imod den måde, man har valgt at prioritere vores forholdsvis få midler til cykelstier på. Så derfor kan jeg ikke stemme for det her punkt, sagde hun.

DF går heller ikke ind for projektet. Partiet mener, det er et dyrt projekt, som der ikke er råd til med den aktuelle kommunale økonomi, men anerkender flertallets ønske. Derfor modsatte partiet sit ikke, at der erhverves jord til projektet. Afstemningen endte således med 28 stemmer for og en imod.

Cykelstien bliver dobbeltrettet på det meste af strækningen. Kun på det sidste stykke fra krydsning afmotorvejen og frem til rundkørslen vil den blive enkeltrettet med sti i begge sider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce