Annonce
Kerteminde

Cykelsti fra Marslev til Martofte: Tre ting de også vedtog på byrådsmødet

Kerteminde Kommune søger staten om et tilskud på seks millioner kroner til to projekter, der vil give cyklister trygge forhold på strækningen Kerteminde-Nymarken. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Blandt punkterne på dagsordnen, da byrådet torsdag aften var samlet, var prioritering af cykelstier, en sygeorlov og to nye byggegrunde ved Hyrdevej

Kerteminde: Byrådet kunne for første gang i mange måneder samles fysisk i byrådssalen, da der torsdag den 29. april var ordinært møde. På en forholdsvis korte dagsorden var det især debatten om solcelleanlæg i Birkende, der blev brugt kræfter på. Men der var andre sager at tage stilling til:

1 To måneders sygeorlov

Byrådsmedlem Jutta Lundqvist Nielsen fra Enhedslisten er blevet ramt af sygdom og har derfor måttet sygemelde sig i foreløbig to måneder. I hendes sted er derfor i stedet indtrådt suppleant Heino Salling.

2 Cykelsti fra Marslev til Martofte

Regeringen har afsat 520 millioner koner til cykelprojekter, og dem vil Kerteminde Kommune godt have del i. Byrådet udpegede derfor to projekter, de vil bede om penge til.

Det første projekt er en cykelsti fra Kerteminde til Ladby, så turisterne kan komme trygt ud til Vikingemuseet, og samtidig gøre det mere trygt for en gruppe skoleelever at cykle til skole.

Andet projekt, Kerteminde vil bede om tilskud til, er en cykelsti videre fra Ladby til Nymarken, da den strækning er udpeget som farlig skolevej.

Hvis Kerteminde Kommune for tilskud til begge projekter, betyder det, at kommunen selv skal præstere det halve af udgiften, hvilket for begge projekter giver en samlet udgift på seks millioner kroner.

Jespr Hempler (SF) glædede sig over, at med lidt god vilje vil de to projekter betyde, at der bliver cykelsti fra Marslev til Martofte (med lidt huller undervejs).

Konservative Lars Ole Valsøe bebudede, at hans parti til budgetforhandlingerne vil anbefale, at man igen indfører den cykelpulje, der for nogle år siden blev sparet væk. Det fik øjeblikkelig støtte af både SF og V.

Puljen betyder, at kommunen kan spare op over en årrække til større projekter. Lars Ole Valsøes forslag var to millioner kroner om året. Han gjorde opmærksom på, at opsparing er nødvendig til større projekter, da cykelstier koster rundt regnet en million kroner pr. kilometer.

3 Byggegrunde på Hyrdevej

Et flertal i byrådet har vedtaget en lokalplan, der gør det muligt at udstykke to grund ved Hyrdevej i den nederste ende af den gamle husflidshøjskoles park. De to byggegrunde kommer til at ligge i sammenhæng  med de allerede eksisterende huse for foden af bakken.

Lokalplanen tillader opførelsen af to huse, der af hensyn til indblikket op til den smukke gamle hovedbygning til den tidligere højskole maksimalt må være 5,5 meter høje.

Der var kommet fire høringssvar, der blandt andet handlede om de trafikale forhold på den meget smalle Hyrdevej, om højden på de nye huse og om indgrebet i det rekreative område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Kerteminde

Måle-fremstød på Champs Elysee: Røgeriet Hindsholm skal repræsentere Danmark i Paris

Annonce