Annonce
Kerteminde

Cykelsti fra Kerteminde til vikingemuseum: Måske er det nu, den kommer

De cyklende gæster til Vikingemuseet i Ladby kan måske se frem til, at der kommer en cykelsti mellem Kerteminde og Ladby. Arkivfoto: Nils Svalebøg
En læser efterlyser en cykelsti fra Kerteminde til Ladby. Svaret han får, er mere positivt, end han måske havde turdet håbe på.
Annonce

Kerteminde: - En cykelsti fra Kerteminde til Ladby er nok det, der står øverst på ønskelisten over cykelstier. Jeg vil foreslå byrådet, at vi søger del i de 150 millioner statskroner, der lige i denne tid udbydes som tilskud til cykelstier.

Sådan svarer Jesper Hempler (SF), formand for miljø-, natur- og teknikudvalget på et læserspørgsmål,  Fyens.dk har modtaget.

Det er Torben Petersen fra Kystvej i Kerteminde, der spørger, hvorfor der ikke er en cykelsti, turisterne kan bruge, når de skal til Ladbyskibet. Vikingemuseet er en af vore store attraktioner, og alligevel er cyklende turister henvist til en meget trafikeret landevej.

Og det korte svar er altså, at stien måske er der lige om lidt.

Annonce

Nu er det realistisk

- Der er ingen tvivl om, at vejen fra Kerteminde til Ladby er meget trafikeret. For tre års tid siden var det da også den, vi prioriterede højest, da vi søgte om statstilskud fra en pulje til cykelstier, fortæller Jesper Hempler.


Mit forslag skal være, at vi søger både til cykelstien til Ladby og til en cykelsti mellem Rynkeby og Langeskov, der også er en meget udsat strækning.

Jesper Hempler (SF), formand for miljø-, natur- og teknikudvalget


- Vi fik faktisk tilskuddet, men desværre kunne vi ikke finde de penge, vi selv skulle skyde i projektet. Staten gav 40 procent, så skulle vi selv betale 60 procent. Det var et par millioner kroner, og dem kunne vi ganske enkelt ikke finde på budgettet.

Men Jesper Hempler oplyser, at der igen i år er en pulje til cykelstier, kommunen kan søge.

- Vi er jo i en meget bedre situation nu. Efter at vi i flere år stort set ikke har kunnet bruge penge på trafikprojekter, har vi i år afsat en million kroner til forskellige gode tiltag. Så nu ser det mere realistisk ud at finde penge til cykelstier, siger han.

- Mit forslag skal være, at vi søger både til cykelstien til Ladby og til en cykelsti mellem Rynkeby og Langeskov, der også er en meget udsat strækning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce