Annonce
Sydfyn

Cykelløb på langs: Tullebølle lægger asfalt til DM i paracykling

Jesper Overgaard (th.) er lam fra femte ryghvirvel og ned efter en badeulykke for 30 år siden. Han stiller også selv til start, når der afholdes DM i paracykling på Langeland. Foto: Katrine Becher Damkjær
Den ottende udgave af det årlige paracykelløb på Langeland, Langeland Handbike Open, bliver i år for første gang afviklet som DM i paracykling. Arrangørerne glæder sig og har en appel til langelænderne på dagen.

Tullebølle: Når paracyklisterne til Langeland Handbike Open den 16. juni drøner afsted på de langelandske veje, bliver det med en anelse mere kolorit. For i år er løbet også vært for DM i paracykling.

- Vi er rigtig glade og stolte over, at Parasport Danmark vil have os til at afholde DM. Vi er vant til det her setup, så det er en blåstempling af vores projekt, siger arrangør og formand for Handbike Danmark, Jesper Overgaard.

Cykelløbet bliver afholdt i samarbejde med Tranekær Tullebølle Idrætsforening og Langeland Kommune. Formand for Sundhedsudvalget og viceborgmester i Langeland Kommune, Lisa Pihl (S), har store roser til Jesper Overgaard for det arbejde, han har lagt i projektet.

- Det er helt fantastisk, det Jesper gør. Det er et smaddergodt initiativ, og at det nu bliver til DM er Jespers fortjeneste. Det bakker vi selvfølgelig op om fra kommunens side, siger Lisa Pihl, der gennem flere år har været med til at åbne løbet.

Oprindeligt skulle Esbjerg være vært for DM, men da de meldte fra, fik Jesper Overgaard og Handbike Danmark tilbuddet om at afholde det i forbindelse med Langeland Handbike Open.

Foreløbig har 21 paraatleter meldt sig til, og det tal, forventer Jesper Overgaard, vil stige.

- Vi skulle gerne op på i hvert fald 35 tilmeldte, men der er heldigvis stadig lidt tid, så jeg tror også på, vi får, siger han.

Annonce

Paracykling og DM på Langeland

Paracykling er betegnelsen for cykling for folk med funktionsnedsættelse.

Langeland Handbike Open afholdes den tredje søndag i juni, og i år er det ottende gang.

Ruten er 4,5 kilometer lang og går rundt ved Tullebølle og Stengade.

Rytterne inddeles i klasser alt efter deres funktionsniveau.

De første ryttere bliver sendt afsted klokken 10.30 på enkeltstarten.

I løbet af dagen er der desuden også linjeløb, og dagen rundes af med præmieoverrækkelse og fællesspisning fra klokken 16.30.

En appel til de lokale

Foruden de ekstra deltagere man forventer i år, har også sikkerheden fået et nøk opad, fortæller Jesper Overgaard. Det kommer i kølvandet på den ulykke, der den 31. maj kostede en 18-årig mand livet, efter han blev påkørt af en bilist.

- Vi var opmærksomme på det i forvejen, men med de seneste begivenheder, er det klart, vi må have ekstra godt styr på sikkerheden. Især for os paracyklister, der ligger lavere på vejen og dermed ikke er så synlige, siger han.

Jesper Overgaard appellerer også til, at de lokale på Langeland tager ekstra hensyn, hvis de kommer forbi cyklisterne, når de drøner afsted. Især en episode under sidste års Langeland Handbike Open husker Jesper Overgaard.

- Der var nogle af vores frivillige, der blev overfuset af nogle lokale, der ville forbi afspærringen. Det var en kedelig episode, vi selvfølgelig gerne vil være foruden i år, siger han og tilføjer, at det dog ikke skal afskrække folk fra at komme som publikum.

Her er ruten

 

Her bliver der spærret af

Arrangørerne bag DM i Paracykling har fået tilladelse af Fyns Politi og Langeland Kommune til at afspærre vejene på ruten i to tidsrum søndag den 16. juni.

Det drejer sig om tidsrummene 10.20 til ca. 11.30 og igen fra 14.50 til ca. 16.15.

Rundt på ruten vil der være skilte og flagposter.

Følgende veje bliver lukket i tidsrummet:

  • Ndr. Løkkebyvej
  • Slagterstrædet
  • Stengadevej
  • Frellesvigvej

Yderligere info kan ses på Langeland Kommunes hjemmeside.

Jesper Overgaard

Jesper Overgaard er 50 år og bor i Tved.

Han er født og opvokset på Langeland.

For 30 år siden var han ude for en badeulykke, hvor han brækkede nakken og blev lam i benene.

Siden 2012 har han arrangeret Langeland Handbike Open på vejene nær Tullebølle.

Han har siddet i bestyrelsen i Handbike Danmark i fem år - og det seneste halvandet år har han været foreningens formand.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce