Annonce
112

Cykelkoncert på Long John: 10 John Mogensen-koncerter på samme dag

John Mogensen Jam består af trommeslager og booker Martin Thorsen (th), sanger Tommy Hansen (siddende), bassist Ole Andersen (tv) og keyboard-spiller Poul Mortensen (midten). Foto: Niels Svalebøg
Det lokale band John Mogensen Jam cykler rundt i Odense 15. juni og spiller hele 10 koncerter på byens værtshuse og spisesteder. Alle er velkomne til at cykle og synge med.

Kan man komme i god form med John Mogensens sange? Ja, det kan man, hvis man som John Mogensen Jam cykler rundt i hele byen for at give 10 koncerter på én og samme dag.

Lørdag 15. juni indledes maratondagen med en morgenkoncert på Slotskroen, og derefter går ruten forbi steder som Klosterkroen, Tingstedet, Dania og Bondestuen. Alle vandingshuller John Mogensen med garanti ville have holdt af.

Det er anden gang, at John Mogensen Jam laver en cykel-turné, og de fire medlemmer håber, at endnu flere har lyst til at følge med rundt i byen end første gang, hvor dårligt vejr ikke sikrede optimale forhold.

- Jeg vil tro, at der over hele dagen var cirka 80, som fulgte med os rundt på cykel. Mange var nysgerrige, fordi man ikke har set den form for omrejsende koncert. Vi krydser fingre for bedre vejr og forventer, at der dukker endnu flere op denne gang, siger trommeslager Martin Thomsen.

Han fortæller, at gruppens nye forsanger, som ikke var med på første tur, er den i bandet i bedst form.

- Tommy er klart i førertrøjen i forhold til kondition. En anden grund til at tage revanche er, at vi ikke slet ikke nåede at komme i form sidste gang. Og så er Odense en cykelby, hvilket er oplagt at bruge kreativt, siger Martin Thomsen.

Annonce

Program for John Mogensen Jam-turen

Klokken 10 begynder turen på Slotskroen
Klokken 11 Bryggeriet Flakhaven
Klokken 12 Klosterkroen
Klokken 13 Grønttorvet
Klokken 14 Tingstedet
Klokken 15 Dania
Klokken 16.30 Bondestuen
Klokken 17.30 Wienerstuen
Klokken 19 Mål & Skål
Klokken 20 Restaurant Askepot

Tiderne er cirkatider.

Minikoncerter på 30 minutter

Det kræver en del planlægning at få logistikken til at gå op. Men det sværeste er at få trommesættet sat fast på en Long John-ladcykel, så det bliver stående hele turen.

- Jeg har et lille trommesæt, som egner sig fint til at blive spændt fast på en cykel. Hele idéen er jo, at vi beholder vores instrumenter på cyklerne og spiller på selve cyklerne, hvis det er muligt. Det er dog lidt en øvelse at styre en Long John, og det bliver ikke nemmere med et trommesæt på. Men jeg har erfaring fra forrige gang, så jeg ved lidt om, hvordan instrumenterne spændes fast nemmest, siger Martin Thomsen. Bandet holder dog stille, mens de spiller. Hver optræden bliver på cirka 30 minutter, så de fire medlemmer ikke skal spurte mellem de forskellige mål på ruten og blive alt for stakåndede.

- Ruten er lagt, så vi kommer rundt i hele Odense uden at skulle cykle alt for langt mellem de enkelte stop. Hvis man kører med på hele turen, kan man godt forvente at høre "Så længe jeg lever" mindst et par gange, siger Martin Thomsen.

Alle Mogensen-sange i spil

Bandet har spillet til en lang række byfester de seneste uger, så spilleformen burde være pudset af.

- Vi har spillet musik i mange år og er erfarne, men vi holder måske en lille øver dagen før og tjekker op på, at det hele fungerer, som det skal. Vores træningslejr til denne cykel-turné består af et par kolde øl og vand samt arbejdet med at lave sætlister. siger Martin Thomsen.

Erfaringen fra forrige cykelturne er, at samtlige John Mogensen-numre gør sig godt til konceptet.

- Det er typisk alle klassikkerne, som folk kender og kan synge med på, som de helst vil høre. Men på denne cykeltur kommer vi også forbi Four Jacks og nogle lidt mindre kendte numre af John Mogensen. Vi kan nå 8-10 sange hvert sted, så vi kommer vidt omkring med 10 koncerter. Vi er dog ikke blege for at give et ekstranummer, hvis folk råber på det, siger Martin Thomsen.

Han håber, at bandet kan skabe en tradition ved at lave noget utraditionelt, som folk syntes er sjovt.

- Det ville være fedt, hvis det kunne blive en årligt tilbagevendende begivenhed. Men først og fremmest er målet at skabe hygge og liv i vores gode gamle by og spille en masse gode John Mogensen-sange. Alle kan deltage, som det passer dem og følge med, så længe der er luft i dækkene, siger Martin Thomsen.

Han kan ikke afvise, at John Mogensen Jam udvider til andre byer, hvis årets cykeltur blive en succes.

- Det er perfekt at kombinere god musik med motion, så det er ikke utænkeligt, at andre byer får besøg. Men nu skal vi først have indtaget Odense med røde seler, cykelstyr-skæg og høj hat på hele turen, siger Martin Thomsen.

John Mogensen Jam har ladet op til turnéen med kolde øl og vand. John Mogensen ville formodentlig have droppet vandet. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce