Annonce
Debat

Cykelisternes Bolbro, sådan

Læserbrev: Letbanen kommer til Bolbro, og der er kamp om pladsen. Cyklerne har tabt denne kamp og bliver presset af bilerne på den trange plads. I Bolbro bor man tæt, og du opfordres ikke ligefrem til at bruge cyklen. På store veje i Bolbro er der dårlige forhold for cyklisterne: Møllemarksvej, Højstrupvej, Bystævnevej og Stadionvej har ingen cykelsti eller cykelsti markering. Og vejene er skolevej til Provstegaardskolen. Hvis børnene altså tør cykle? Her er cyklisterne utrygge, bilerne kører tæt på og hurtigt.

By- og Kulturudvalget bør komme med en cykelsaneringsplan for Bolbro, så de også bliver en del af Cyklisternes by. Og løsningerne er mange og ikke dyre: Flere 2+1 veje som vejen til Stige Ø og Stegstedvej, flise- og stenbelægning på vejene, som opfordrer til langsommere kørsel, 30 km/t hastighedsgrænse i hele Bolbro, blomsterkasser og træer i vejsiderne, som indsnævrer vejene og nedsætter bilernes hastigheder. Højstrupvej forbi stadion bør laves ensrettet, så der bliver plads til en cykelsti. Det vil også give et bedre trafikflow ved store arrangementer.

Mobilitetsplanen har som delmål at flere cykler. Her kan vi gøre noget konkret for, at det sker. Cyklisterne i Bolbro er blevet glemt, hvem vil være med til at løfte dette område?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce