Annonce
Cykelsport

Cykelhold suspenderer alle medarbejdere

Riwal Readynez har suspenderet alle medarbejdere og søgt om lønkompensation. Her ses Emil Vinjebo ved holdpræsentationen på Alfred & Kamillas restaurant på Sverigesvej på havnen i Odense i fjor. Arkivfoto: Skovdal Nordic
Danmarks største cykelhold, fynske Riwal Readynez, har midlertidigt suspenderet alle ryttere og medarbejdere indtil 9. juni. Det sker i et forsøg på at få del i statens lønkompensations-pakke.

CYKLING: Indtil 9. juni må ryttere og medarbejdere på Danmarks største cykelhold ikke gå på arbejde.

Det Odense-baserede cykelhold Riwal Readynez Cycling Team har valgt at sende alle mand hjem, så holdet kan søge om at få del i den danske stats lønkompensation.

Rytterne blev allerede sendt hjem 9. marts, mens resten af holdets medarbejdere siden har arbejdet hjemmefra.

- Vi kan ikke gøre noget. Nu er der ikke mere at lave, fortæller holdets direktør, Steffen Kromann til Sport Fyn.

En eventuel lønkompensation vil få stor betydning for cykelholdet, hvis eneste indtægt kommer fra sponsorerne. Først når sæsonen kommer i gang igen, kan holdet få del i start- og præmiepenge. Direktøren har svært ved at sige, hvor mange løb holdet kan stille op i til efteråret.

- Vi må se, hvad vi kan få. Vi har booket en plads i mange løb til efteråret, men vi ved ikke, om vi kan køre et dobbeltprogram, konstaterer han.

Han slår fast, at alle får løn i perioden, mens de er sendt hjem.

Annonce

Mindre træning og ingen løb

Suspenderingen betyder, at holdet ikke kan stille krav til rytterne om, hvor meget og hvordan de skal træne, men direktøren har tillid til, at rytterne selv kan finde ud af det.

- Vi kan ikke gøre andet end at sige, at de ikke må arbejde. De må selv håndtere det. Men de har passion og cykler nok en tur, siger han og tilføjer:

- Vi kan ikke stille krav. Men jeg kan se på Instagram, at de cykler. Nogle kører mere end andre, men generelt træner de ikke så meget.

Steffen Kromann kan til gengæld glæde sig over, at holdets ryttere trods alt har mulighed for at komme ud og køre i forårsvejret, for det har de ikke alle steder.

- I Sydeuropa må de ikke engang cykle på landevejene, fortæller han.

Ens for alle er det derimod, at ingen får den ekstra fart i benene, det giver at køre løb.

Han forventer ikke, at sæsonen kommer i gang før tidligst til august, men måske kan de nationale danske mesterskaber klemmes ind inden.

Sponsorerne er ramt

I første omgang gælder det for Steffen Kromann om at sikre holdets fremtid, der med gode præstationer og lidt held kan byde på Tour de France-start i Danmark i 2021.

- Jeg håber, vi har et cykelhold i 2021, men det afhænger af, hvordan vores sponsorer kommer ud af krisen. Hvor hårdt bliver de ramt, siger han og tilføjer:

- Og jeg ved, at sponsorater nok ikke har første prioritet for mange virksomheder, og det har jeg fuld respekt for.

- Vi fighter for at have et hold, men lige nu er vi sendt hjem, og så tager vi den derfra, siger han.

Mens Steffen Kromann arbejder på at sikre holdets fremtid, forventer han, at flere andre cykelhold kan risikere at lukke som følge af corona-krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce