Annonce
Erhverv

Cykelhold hitter som netværk: Uniformen bliver smidt på landevejen

Bo Christensen fra Sparvinduer er med på cykelholdet for første gang. Han har ikke haft tid før, men har besluttet sig for at finde tiden.Foto: Jens Wognsen

Fynsk Erhverv har et cykelhold, og deltagerne er ikke i tvivl om, at det giver bonus både socialt og fagligt.

Når man sidder skulder ved skulder i mange timer på en cykel og kæmper sammen for at nå i mål, lærer man hinanden godt at kende. Der bliver skabt en tillid, som kan bruges både socialt og fagligt. Det mener deltagerne på det cykelhold, som Fynsk Erhverv står bag.

Én af dem, der er trukket i cykeltøjet, er Torben Poulsen fra Isoleringsgruppen. Han er med på holdet for anden gang.

- Det gode ved netværket er, at man får skabt tillid, fordi vi lærer hinanden godt at kende. Hvis man får brug for hjælp, kan få ekspertise i netværket, siger han og fortæller, at han primært er med for at cykle og udfordre sig selv, men at der er også et forretningsmæssigt aspekt.

- Jeg sidder her ikke for mine blå øjnes skyld. Vi er en del af Fynsk Erhverv, og det giver god mening at være med. Jeg vil godt cykle, men det skal ikke være i en almindelig cykelklub. Jeg vil godt have den ekstra dimension med, at det er for medlemmerne af Fynsk Erhverv. Man skal huske også på, at man også kan bruge netværkets netværk. Der er mange led bagud at række på.

Sådan tænker Bo Christensen fra Sparvinduer også. Han er med for første gang.

- Forretning er ikke den primære årsag til at være med, men jeg får et netværk, jeg kan trække på og få råd hos, hvis jeg står med en udfordring, forklarer han.

Opbygning af tillid mellem deltagerne er hele pointen med cykelholdet, siger Kaj Kaspersen, som startede netværket for seks år siden.

- Jeg deltog i andre netværk, hvor man måske havde to minutters præsentation, og så blev der delt visitkort ud. Det er intet værd. Nej, netværk handler om relationer, og at der bliver skabt tillid, men tillid kræver tid at bygge op. Derfor tænkte jeg, at nogle bjerge sydpå skulle være målet, fortæller han.

Alle vil anbefale

Fynsk Erhverv har bedt deltagerne på Business Challenge Cykling 2016 om at evaluere netværket.Af svarene fremgår det, at 100 procent af deltagerne vil anbefale andre at være med.

93,1 procent af alle deltagerne fik et stort eller meget stort socialt udbytte af at være med.

I forhold til det sundhedsmæssige svarer 96,4 procent, at de fik et stort eller meet stort udbytte.

Næsten halvdelen af deltagerne fik et stort eller meget stort forretningsmæssigt udbytte af at være med.

Det er sjette år, Fynsk Erhverv har et cykelhold. I år er der 65 deltagerne. 21 af dem er nye, og det er det højeste antal nye siden opstarten. I 2016 kørte 40 medlemmer med på holdet.

Cykelholdet fra Fynsk Erhverv kommer på landevejen i marts. Men træningen er gået i gang, så den står på styrketræning i centret Strong for Life i Odense en gang om ugen.Foto: Jens Wognsen
Annonce

Penge bliver lagt i netværket

Jan Ulrik Nielsen, der er sekretær for holdet, peger på, at man kommer tæt på hinanden, fordi paraderne lægges, når man kæmper mod sig selv og bjergtoppene.

- Når man har siddet og svedt sammen, lærer man hinanden at kende. Den professionelle uniform forsvinder, og vi er ens, siger han.

Og holdkaptajn Peter Konggaard, der står for træningen på landevejen, mener, at det giver god mening at trække på én fra cykelholdet, når man står med en opgave.

- Omkostninger, jeg alligevel skulle have haft for eksempel på it og advokat, de penge har jeg lagt i netværket hos folk, jeg kender godt, siger han og giver et eksempel:

- Jeg stod en dag derhjemme, og fjernvarmen var gået. Vandet stod ud af rørene. Så googler jeg da ikke én til at hjælpe. Jeg ringer til en i netværket, som jeg kender godt. Det her er ikke kun et cykelhold. Det er et netværk, hvor vi anbefaler hinanden.

Peter Konggaard mener også, at det kan give pote at være med, hvis man jagter en ny arbejdsgiver.

- Der er da eksempler på, at folk har fået nyt job gennem cykelholdet, fortæller han.

Torben Poulsen (tv.) fra Isoleringsgruppen har været med på cykelholdet før, og han har oplevet, at alle kan bidrage på holdet. - Der har været nogen, hvor jeg tænkte, at de ligner ikke ligefrem cykelryttere, men da vi kom på landevejen, tog jeg fejl. Hold da op, de kunne køre, siger han.Foto: Jens Wognsen
Målet for cykelholdet er et løb på Mallorca i september. Der venter flere måneders træning for at blive klar. Foto: Jens Wognsen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce