Annonce
Odense

Cykelhjelme fås i mange prisklasser: - De er alle sikre nok

Collage Vibeke Toft-Nielsen/Fotos Christian Nordholt
Hos Design Cykler i Odense kan man få cykelhjelme fra 250 til 2295 kroner. Alle hjelme er sikkerhedsgodkendte, så det er typisk design og komfort, man betaler ekstra for, fortæller Simon Christiansen, cykelmekaniker i Design Cykler.

Er du en af dem, der overvejer at købe en cykelhjelm, men lidt i tvivl om, hvad du skal gå efter? Så er her en hurtig guide til fire hjelme i alle prisklasser og til både børn og voksne fra cykelmekaniker Simon Christiansen fra Design Cykler i Odense.

Annonce

Nutcase Street, 599 kroner

Foto: Christian Nordholt

- Denne sorte Nutcase hjelm er vores mest solgte hjelm og går både til mænd og kvinder. Prisniveauet er også meget gennemsnitligt. Det er en helt klassisk cykelhjelm, som selvfølgelig opfylder alle sikkerhedskrav. Den er dog lidt varmere end andre hjelme.

Abus Smiley 2.0, 369 kroner

Foto: Christian Nordholt

- Denne er vores mest solgte cykelhjelm til børn. Den fås i to hovedstørrelser, 45-50 og 50-55. Børn kan godt lide farver, så mange piger går efter denne her. Den kan det samme som alle andre cykelhjelme.

Hövding 3.0 Airbaghjelm, 2295 kroner

Foto: Christian Nordholt

- Denne nyeste version af en Hövding Airbaghjelm er den dyreste i butikken. Test viser dog, at den er ekstraordinær sikker for hovedet. Den folder sig ud, hvis den mærker en unaturlig bevægelse, så man skal huske at koble den fra, når man er stået af cyklen.

- Den tiltrækker typisk de mennesker, som ikke synes, det er særlig smart med en klassisk cykelhjelm.

Giro Isode, 249 kroner

Foto: Christian Nordholt

- Denne hjelm er vores billigste cykelhjelm lige nu, og det skyldes ganske enkelt, at vi har købt et stort parti hjem. Den er lige så sikker som de andre hjelme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce