Annonce
Sport

Cykel-chef havde Tour-rute klar i Odense: - Det er da drønærgerligt

Claus Rasmussen har som leder og træner været med til at fremdyrke mange store talenter og senere mestre. Her ses han - til højre - med Lasse Norman Hansen, der blev olympisk mester i London i 2012. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Claus Rasmussen, formand for Cykling Odense, havde i al hemmelighed været ude i landskabet for at finde den bedst egnede rute, når og hvis Tour de France kom til Fyn og Odense.

Cykling: Selv var formanden for Cykling Odense i sin tid olympisk rytter, og sønnen Alex Rasmussen hentede en masse internationale medaljer og fik en karriere som frygtet sprinter på landevejen.

Derfor havde Claus Rasmussen, 61, set frem til, at Tour de France-feltet ville komme til Odense, når det store etapeløb endelig kom til Danmark, som man har set frem til det i årevis. Men skuffelsen over, at Nyborg blev valgt i stedet er dog til at bære.

- I første omgang er det da drønærgerligt, at løbet ikke kommer til Odense, men det er vi jo ikke selv herre over. Det er løbsarrangøren, der bestemmer. Længere er den ikke.

- Jeg har da været med inde over processen fra det første spæde skridt. Og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg på et tidspunkt har kørt rundt i det fynske land for at gøre mig nogle tanker om den rette rute, hvis og når løbet kom til Odense, siger Claus Rasmussen til Sport Fyn.

Annonce

I det østfynske

- Jeg var mest stemt for, at der skulle køres i området mellem Nyborg, Ørbæk og Svendborg, fordi der er et godt kuperet terræn og desuden mange attraktioner, som ville gøre sig godt på tv. Det sidste stykke ind mod Odense på 15-20 kilometer skulle så være på en større vej, fordi der jo ikke er små veje ind mod Odense.

Claus Rasmussen og lederne i Odense Cycling har stor ekspertise i at arrangere løb, fordi Odense altid har været en højborg for cykling - helt tilbage fra legenden Thorvald Ellegaards tid i starten af forrige århundrede, og som bekendt hedder den nye overdækkede cykelarena netop Thorvald Ellegaard Arena.

Claus Rasmussen er dog generelt glad for, at Tour de France overhovedet kommer til Danmark og Fyn.

- Samlet er det alle tiders for cykelsporten, og der er jo kun et kvarters kørsel til Nyborg, som borgmester Peter Rahbæk Juel netop har sagt det. Og hvis vi boede i Hamburg, ville det jo være inden for bygrænsen.

Sønnen med i store løb

Sønnen Alex Rasmussen kom aldrig til start i Tour de France.

- Men Alex var da med i de andre store etapeløb. Og han havde jo masser af succes som banerytter.

Claus Rasmussen fortryder lidt, at han aldrig satsede på landevejsløb.

- Dengang jeg kørte mente vores trænere i banesporten, at det ikke var godt for baneryttere at køre lange distancer på over 100-120 kilometer. Men den holdning skiftede jo på samme tid, som jeg stoppede min karriere. men derefter begyndte baneryttere som Dan Frost, Michael Marcussen at køre landevej med succes, og det samme skete jo med en rytter som Jørgen V. Pedersen, siger Claus Rasmussen, der blev dansk mester en halv snes gange og kørte baneløb ved OL i Los Angeles i 1984.

- Men mit antal mesterskaber står jo ikke mål med de mange, som både Lasse Norman og min søn har vundet. Men det er jo også langt flere slags mesterskaber i dag, siger Claus Rasmussen med en vis humor.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce