Annonce
Sport

Curlingkvinder tager første EM-sejr i tredje forsøg

Madeleine Dupont er skipper på det danske curlinghold, der repræsenterer Danmark ved EM i Estland.

Madeleine Dupont og det danske curlinghold slog søndag aften Finland ovenpå en skidt start på EM-turneringen.

De danske curlingkvinder hentede søndag aften den første sejr ved EM i Estland.

Efter nederlag til Skotland og Letland vandt Madeleine Dupont og holdkammeraterne med 6-5 over Finland.

Sejren sender Danmark op på en delt sjetteplads i gruppespillet, hvor danskerne fortsat skal på isen syv gange.

Søndag aften bragte Finland sig på 1-0 i første ende, men danskerne kæmpede sig tilbage. Da det i ottende ende lykkedes Danmark at bringe sig foran med 5-2, lignede det en tidlig afgørelse.

Men i niende ende fik finnerne udlignet til 5-5, inden skipper Madeleine Dupont med den sidste sten i tiende ende afgjorde kampen.

Mandag skal danskerne op imod Tyskland og Sverige.

I B-gruppen har de danske herrer indledt EM med to nederlag. Søndag tabte det danske hold med 6-7 til Østrig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce