Annonce
Odense

Crawley om Vollsmose-skoler: - Det er nok ikke en beslutning, vi kommer til at tale os til rette om

- Vi vil gerne give flere børn et bedre skoletilbud, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) som et af argumenterne for at flytte børnene fra H.C. Andersen Skolen over på Abildgårdskolen og i hvert fald midlertidigt kun lade Vollsmose have én folkeskole. Foto: Vibeke Volder
Det er ikke tale om en skolelukning af H.C. Andersen Skolen, men en sammenlægning med Abildgårdskolen, understreger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).
Annonce

Hvorfor er det en god idé at lukke H.C. Andersen Skolen?

- Det er vigtigt for mig at sige, at det er en rigtig beslutning, fordi der samtidig skal gøres en masse for, at sammenlægningen med Abildgårdskolen bliver en succes. I mit hoved har jeg en plan med 100 forskellige punkter, der skal være med til at sikre, at det bliver en helt ny start.

- Det skal ikke kun være en skole med en høj socialfaglig profil, hvor skolen bliver kompenseret for, hvilke typer familier der bor i skoledistriktet. Der skal også være en høj fagfaglig profil, for det, synes jeg, vi har forsømt.

Hvad indeholder din 100-punkts-plan?

- Jeg vil ikke trække nogen af de enkelte punkter frem lige nu, men jeg vil gerne sige, at det blandt andet handler om det antal kroner, skolerne har. Vi kan som politikere ikke forlange mere af lærerne på Vollsmose-skolerne, der ikke får flere penge at drive skole for end en helt almindelig folkeskole i Aarhus. Derfor skal de penge, vi kan spare ved at lægge H.C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen sammen, blive på skolen. Og står det til mig, skal der endnu flere til.

På H.C. Andersen Skolen kalder tillidsmanden det for tomme løfter, fordi der endnu ikke er sat en eneste ekstra krone af til at give skolen en ny start og tage på hul dine 100 punkter. Har han ikke ret?

- Det bliver min opgave at sikre, det ikke bliver sådan.

I har sendt forslaget i høring nu, men på H.C. Andersen Skolen føler de, at lukningen bliver trukket ned over hovedet på dem. Hvorfor er de ikke blevet involveret i processen noget tidligere?

- Jeg forestiller mig, der kommer en stor grad af borgerinddragelse, og jeg har inviteret de to skolebestyrelser til møde, for jeg vil gerne stille op og høre, hvad der bekymrer dem.

Er det ikke lidt sent?

- Jeg tror, vi her er i en kategori af beslutninger, nogle må have modet til at tage. Det er nok ikke en beslutning, vi kommer til at tale os til rette omkring, men det er heller ikke sådan, at beslutningen ikke kan kvalificeres.

Hvorfor overhovedet give sårbare børn så mange skoleskift? I kunne jo også vente, til boligblokke bliver revet ned, og familier skal flytte?

- Så kommer vi for sent i gang og efterlader børn på halvtomme skoler, hvor vi også vil se lærerflugt.

Du er ikke bange for, at børnene kommer til at lide for meget under skoleskiftene?

- En stor del af børnene har allerede haft mange skoleskift.

Det er vel ikke et argument for at give dem endnu flere?

- Jeg ved godt, der er børn, hvor vi virkelig skal gøre os umage, så det ikke bliver for svært. Men vi vil gerne give flere børn et bedre skoletilbud.

Tillidsmanden hæfter sig også ved, at H.C. Andersen Skolen ikke har de dårligste karaktergennemsnit i byen. Tæller det slet ikke?

- Indtil for nylig lå H.C. Andersen Skolen helt i bund, og det er rigtigt, at de ikke gør det mere. Men det her har aldrig været en lukning af H.C. Andersen Skolen på grund af lave karakterer, det er ikke et valg mellem to skoleledere eller to personalegrupper. Det er en sammenlægning med Abildgårdskolen og et valg af matrikel ud fra, hvor der er plads til at samle eleverne. Det er der ikke på H.C. Andersen Skolen, men på Abildgårdskolen 500 meter derfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce