Annonce
Odense

Crawley om Vollsmose-skoler: - Det er nok ikke en beslutning, vi kommer til at tale os til rette om

- Vi vil gerne give flere børn et bedre skoletilbud, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) som et af argumenterne for at flytte børnene fra H.C. Andersen Skolen over på Abildgårdskolen og i hvert fald midlertidigt kun lade Vollsmose have én folkeskole. Foto: Vibeke Volder
Det er ikke tale om en skolelukning af H.C. Andersen Skolen, men en sammenlægning med Abildgårdskolen, understreger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

Hvorfor er det en god idé at lukke H.C. Andersen Skolen?

- Det er vigtigt for mig at sige, at det er en rigtig beslutning, fordi der samtidig skal gøres en masse for, at sammenlægningen med Abildgårdskolen bliver en succes. I mit hoved har jeg en plan med 100 forskellige punkter, der skal være med til at sikre, at det bliver en helt ny start.

- Det skal ikke kun være en skole med en høj socialfaglig profil, hvor skolen bliver kompenseret for, hvilke typer familier der bor i skoledistriktet. Der skal også være en høj fagfaglig profil, for det, synes jeg, vi har forsømt.

Hvad indeholder din 100-punkts-plan?

- Jeg vil ikke trække nogen af de enkelte punkter frem lige nu, men jeg vil gerne sige, at det blandt andet handler om det antal kroner, skolerne har. Vi kan som politikere ikke forlange mere af lærerne på Vollsmose-skolerne, der ikke får flere penge at drive skole for end en helt almindelig folkeskole i Aarhus. Derfor skal de penge, vi kan spare ved at lægge H.C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen sammen, blive på skolen. Og står det til mig, skal der endnu flere til.

På H.C. Andersen Skolen kalder tillidsmanden det for tomme løfter, fordi der endnu ikke er sat en eneste ekstra krone af til at give skolen en ny start og tage på hul dine 100 punkter. Har han ikke ret?

- Det bliver min opgave at sikre, det ikke bliver sådan.

I har sendt forslaget i høring nu, men på H.C. Andersen Skolen føler de, at lukningen bliver trukket ned over hovedet på dem. Hvorfor er de ikke blevet involveret i processen noget tidligere?

- Jeg forestiller mig, der kommer en stor grad af borgerinddragelse, og jeg har inviteret de to skolebestyrelser til møde, for jeg vil gerne stille op og høre, hvad der bekymrer dem.

Er det ikke lidt sent?

- Jeg tror, vi her er i en kategori af beslutninger, nogle må have modet til at tage. Det er nok ikke en beslutning, vi kommer til at tale os til rette omkring, men det er heller ikke sådan, at beslutningen ikke kan kvalificeres.

Hvorfor overhovedet give sårbare børn så mange skoleskift? I kunne jo også vente, til boligblokke bliver revet ned, og familier skal flytte?

- Så kommer vi for sent i gang og efterlader børn på halvtomme skoler, hvor vi også vil se lærerflugt.

Du er ikke bange for, at børnene kommer til at lide for meget under skoleskiftene?

- En stor del af børnene har allerede haft mange skoleskift.

Det er vel ikke et argument for at give dem endnu flere?

- Jeg ved godt, der er børn, hvor vi virkelig skal gøre os umage, så det ikke bliver for svært. Men vi vil gerne give flere børn et bedre skoletilbud.

Tillidsmanden hæfter sig også ved, at H.C. Andersen Skolen ikke har de dårligste karaktergennemsnit i byen. Tæller det slet ikke?

- Indtil for nylig lå H.C. Andersen Skolen helt i bund, og det er rigtigt, at de ikke gør det mere. Men det her har aldrig været en lukning af H.C. Andersen Skolen på grund af lave karakterer, det er ikke et valg mellem to skoleledere eller to personalegrupper. Det er en sammenlægning med Abildgårdskolen og et valg af matrikel ud fra, hvor der er plads til at samle eleverne. Det er der ikke på H.C. Andersen Skolen, men på Abildgårdskolen 500 meter derfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce