Annonce
Erhverv

CP Robotics skal til at bygge salg

Sabina Kethelz er ny direktør for CP Robotics. Hun afløser Jimmy Alison Jørgensen, der har siddet på posten, siden firmaet blev stiftet tilbage i 2015. Foto: Nils Svalebøg

Efter et år i Forskerparkens robot-kuvøse skal ny direktør opbygge forhandlernet

En algoritme, der i bund og grund består af 2000 linjer med et patenteret stykke kode, er ved at være klar til at blive sendt på markedet. Softwaren tilhører startup-virksomheden CP Robotics, der nu har lagt den hårde del af udviklingsarbejdet bag sig, og det grundlæggende salgsarbejde er lagt i hænderne på virksomhedens nye direktør Sabina Kethelz. Hun afløser Jimmy Alison Jørgensen, der stoppede ved årsskiftet.

Hidtil har Sabina Kethelz haft ansvaret for forretningsudvikling, og da markedsføringen fremover er virksomhedens vigtigste prioritet, var hun med sine egne ord det oplagte valg til posten.

- Da jeg både har haft kontakt til potentielle kunder og investorer, så var det naturligt, at det blev et kendt ansigt udadtil, som tog over, siger den 30-årige direktør, der har været ansat i virksomheden siden sidste sommer.

Hun er uddannet cand.mag. i virksomhedskommunikation og har tidligere arbejdet som forretningsudvikler for Blue Ocean Robotics. Siden har Sabina Kethelz været omkring MHI Vestas Offshore Wind, hvor hun var en del af salgsteamet.

- Så egentlig er der ikke noget i min uddannelse, der rimer på teknik. Men jeg har tidligere arbejdet med markedsudvikling, og så har jeg altid haft en købmand i maven, siger direktøren, der nu er i fuld gang med at opbygge et forhandlernet.

Kerneteknologien er en algoritme, der gør det muligt for robotter selv at planlægge en arbejdsbane - for eksempel ud fra en 3D-scanning. Brugerne kan være små og mellemstore industrivirksomheder, der arbejder med slibning, polering og fræsning.

Her er der ofte tale om fysisk krævende arbejde, som ifølge Sabina Kethelz er oplagt at automatisere. I første omgang går opgaven ud på at finde de rigtige integratorer. Det er branchens betegnelse for de virksomheder, der udvikler og sælger robotløsninger til industrien. Målet er, at algoritmen bliver en del af den pakke, som integratorerne har med til deres kunder.

- Og potentialet er enormt. Det her kan trække produktionen af alt det procesarbejde, som vi i dag har outsourcet til østen, hjem igen, siger Sabina Kethelz.

Annonce

- Egentlig er der ikke noget i min uddannelse, der rimer på teknik. Men jeg har tidligere arbejdet med markedsudvikling, og så har jeg altid haft en købmand i maven.Sabina Kethelz, administrerende direktør CP Robotics

Født på SDU

CP Robotics blev grundlagt i 2015 og er baseret på et forskningsprojekt fra SDU, som gennem selskabet Science Ventures stadig ejer en del af robotvirksomheden sammen med Syddansk Teknologisk Innovation.Oprindeligt hed selskabet Corepath Robotics, men navnet viste sig at ligge tæt op af en amerikansk robotvirksomhed, og derfor blev navnet ændret til CP Robotics.

I februar 2016 var CP Robotics en de første virksomheder, der fik en plads i Odense Robotics Startup-Hub, der holder til i Forskerparken.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce