Annonce
Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Over 9000 personer fra Fredericia Kommune er blevet testet for Covid-19. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Ni er smittet i de seneste to uger i Fredericia Kommune. Dermed har Fredericia fået flere nye smittede end nabokommunerne. I alt er der 53 bekræftede smittetilfælde i Fredericia, men hvor mange er smittet lige nu, spørger læser.
Annonce

Fredericia: I Trekantområdet er Fredericia lige nu den kommune med flest nye smittetilfælde med Covid-19.

De seneste to uger er der konstateret ni nye smittetilfælde i Fredericia Kommune, hvilket er højere end nabokommunerne. Pr. 4. august er der registreret 53 smittetilfælde hos personer fra Fredericia Kommune, og 9236 er blevet testet, viser tal fra Statens Serum Institut.

Annonce

Læser: Hvor mange er smittet lige nu?

De 53 er registreret, siden det blev muligt at tage en Covid-19-test. Men hvor mange smittet lige nu, spørger en læser. Det er jo et vigtigere og mere aktuelt tal, end hvor mange der har været smittet siden begyndelsen, lyder argumentet fra læseren.

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) har der på landsplan været 14.073 smittede - og 12.715 er raskmeldte pr. 4. august.

Fredericia Dagblad spurgte SSI, hvad de tilsvarende tal er i Fredericia. Altså hvor mange af de 53 smittede fra Fredericia, som er raskmeldte.

Men tallet opgøres ikke på kommuneplan, og SSI's presseafdeling meddeler, at der ikke er tid til at lave en særkørsel for Fredericia.

Annonce

Ingen i Middelfart i to uger

I stedet må man søge andre tal for at beskrive sygdommens udvikling i Fredericia.

Kigger man på antallet af registrerede tilfælde i de sidste to uger, overgår Fredericia som nævnt de andre kommuner i Trekantområdet. Middelfart har haft nul bekræftede nye tilfælde i de sidste to uger. Vejle og Billund hver én, Kolding to, Haderslev og Vejen hver tre.

På kortet her kan man se udviklingen i kommunerne i de seneste to uger. Det viser antallet af nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Man kan se tallene for de enkelte kommuner ved at trykke eller holde musen henover.

Statens Serum Institut opgør også den "kumulative incidens". Det er antallet af bekræftede smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere over hele perioden, og her ligger Middelfart og Kolding højere end Fredericia. De seneste opdaterede tal for byerne i Trekantområdet er her:

Kolding 132, Middelfart 106, Fredericia 103, Billund 90, Vejle 85, Vejen 63, Haderslev 29.

Og tallene er altså udregnet pr. 100.000 indbyggere.

Ønsker man et overblik over alle landets kommuner, kan det ses i denne artikel.

Her er udviklingen i Fredericia:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce