Annonce
Odense

Covid-19: Besøgs-restriktioner på botilbud

Byens botilbud er nu blevet pålagt skærpede restriktioner, hvad angår besøg fra pårørende. Arkivfoto: Laust Jordal
Ligesom på byens plejecentre er der nu også skærpede regler for besøg på byens botilbud.
Annonce

Odense: Onsdag blev der indført besøgsrestriktioner på plejecentrene i Odense Kommune, og nu er noget lignende sket for byens botilbud.

Det er Social- og Indenrigsministeriet, som står bag de nye restriktioner på det sociale område. Begrundelsen er, at der i Odense Kommune pr. 6. oktober 2020 var 42 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere.Heldigvis er restriktionerne midlertidige, og heldigvis er de ikke lige så strenge som sidst.

Rådmand Søren Windell


Restriktionerne indebærer at:

1. Beboere må i perioden få indendørsbesøg af en til to nærmeste pårørende, som de selv har udpeget - samt ved kritiske situationer.

2. Øvrige besøg kan ske udendørs.

Annonce

En mavepuster

Ligesom, da det gjaldt byens plejecentre, er ældre- og handicaprådmand, Søren Windell (K), ked af restriktionerne på beboernes og de pårørendes vegne:

- Jeg kan godt forstå, hvis disse nye besøgsrestriktioner er lidt af en mavepuster for både de pårørende og beboerne, som allerede har været igennem det her én gang før, siger rådmanden, der dog også kan se noget positivt i de nye vilkår.

- Heldigvis er restriktionerne midlertidige, og heldigvis er de ikke lige så strenge som sidst. Det betyder blandt andet, at det stadig er muligt at få besøg af op til to nærmeste pårørende inden døre og få andre former for besøg udenfor. Det er ærgerligt, men nødvendigt, og jeg er sikker på, at vi alle vil gøre, hvad der skal til, for at passe på de mere sårbare borgere i Odense, siger Søren Windell.

Ifølge Social- og Indenrigsministeriet vil besøgs-restriktionerne løbende blive vurderet i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og vil blive ophævet, når det er muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce