Annonce
Odense

Costello er første store attraktion i Odeon

Elvis Costello optræder solo i Odeon søndag den 5. marts 2017. Blot fire dage efter åbningen. Foto: James Omara

Den irsk-engelske rockmusiker Elvis Costello får æren af at være den første udenlandske musiker på Odeons store scene søndag den 5. marts

Odense: 1740 tilskuere er formodentlig på plads på de spritnye sæder, når Elvis Costello optræder solo i Odeon 5. marts. Den 61-årige musiker fra Paddington i London bliver første udenlandske navn blot fire dage efter åbningen.

- Elvis Costello er en kunstner, vi har drømt om at præsentere i mange år. Denne gang passede det perfekt, da han er i Danmark for at gennemføre en koncert i Aalborg, der blev aflyst i foråret. Han optræder også i København, men vi er sikre på, at interessen vil være stor i Odense, fordi der både er tale om et stort, internationalt navn og muligheden for at høre en koncert i Odeon som nogen af de allerførste, siger Hans Quistgaard fra Culture-Club.

Kollegaen Hans Thomsen bakker op. Elvis Costello er en våd drøm, der endelig bliver til virkelighed takket være Odeon.

- Uden Odeon havde vi ikke kunnet arrangere denne koncert. Odense Koncerthus, som vi har arrangeret mange koncerter i, har for få pladser til, at det kunne løbe rundt. Og Magasinet er også for småt til et navn af den kaliber. Nu har vi en koncertsal med plads til 1740 siddende gæster. Det betyder, at man kan købe billet til Elvis Costello for 440 kroner. Det, synes vi, er en yderst fair pris for en kunster med det format. Vi har naturligvis også et ønske om at vise huset frem til flest mulige og indlede med en udsolgt koncert, siger Hans Thomsen.

Åbningen af Odeon falder tilfældigvis sammen med, at Falconer Salen i København skal bygges om. Dermed mangler hovedstaden en af sine vigtigste brikker i koncertlandskabet.

Annonce

Bands fra øverste hylde

- Falconer har lavet enormt mange af den type koncerter, vi drømmer om at lave i Odense. Nu er muligheden til stede for, at vi kan tilbyde bands af samme kaliber at optræde i Odeon i stedet. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at præsentere mange navne fra øverste hylde. Det rygtes hurtigt i branchen, at det her musikhus bliver noget ud over det sædvanlige, siger Hans Thomsen

Den store sal bliver udstyret med et "plug and play"-anlæg, som er en kæmpe fordel af flere grunde. For det første betyder det, at alle bands og forestillinger kører på musikhusets udstyr, der er perfekt tilpasset rummets indretning og materialer. For det andet gør det ethvert arrangement langt billigere, da man ikke skal leje og sætte lydudstyr op.

- Det kan let løbe op i 50.000 kroner at leje lydanlæg, bygge en rig op og sætte anlægget op. Det er voldsomt omkostningstungt. I Odeon kommer man ind og mere eller mindre sætter sit stik i og spiller. Det er en kæmpe fordel for alle parter, siger Hans Thomsen.

Begge Hanser er overbevist om, at der er plads til Odeon i Odense.

- Naturligvis bliver Odeon en ny stor spiller med plads til 1740 siddende og 3000 stående gæster. Men vi er sikre på, at Odeon ikke kommer til at ødelægge det gode samarbejde mellem spillestederne i byen. Vi tror i højere grad, at Odeon kommer til at trække nogle kunstnere til, som ellers ville have valgt København, Aarhus eller Aalborg. Præcis som i tilfældet med Elvis Costello, siger Hans Thomsen.

Billetter til koncerten sælges på Ticketmaster fra mandag 22. august klokken 10

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce