Annonce
Odense

Costello er første store attraktion i Odeon

Elvis Costello optræder solo i Odeon søndag den 5. marts 2017. Blot fire dage efter åbningen. Foto: James Omara

Den irsk-engelske rockmusiker Elvis Costello får æren af at være den første udenlandske musiker på Odeons store scene søndag den 5. marts

Odense: 1740 tilskuere er formodentlig på plads på de spritnye sæder, når Elvis Costello optræder solo i Odeon 5. marts. Den 61-årige musiker fra Paddington i London bliver første udenlandske navn blot fire dage efter åbningen.

- Elvis Costello er en kunstner, vi har drømt om at præsentere i mange år. Denne gang passede det perfekt, da han er i Danmark for at gennemføre en koncert i Aalborg, der blev aflyst i foråret. Han optræder også i København, men vi er sikre på, at interessen vil være stor i Odense, fordi der både er tale om et stort, internationalt navn og muligheden for at høre en koncert i Odeon som nogen af de allerførste, siger Hans Quistgaard fra Culture-Club.

Kollegaen Hans Thomsen bakker op. Elvis Costello er en våd drøm, der endelig bliver til virkelighed takket være Odeon.

- Uden Odeon havde vi ikke kunnet arrangere denne koncert. Odense Koncerthus, som vi har arrangeret mange koncerter i, har for få pladser til, at det kunne løbe rundt. Og Magasinet er også for småt til et navn af den kaliber. Nu har vi en koncertsal med plads til 1740 siddende gæster. Det betyder, at man kan købe billet til Elvis Costello for 440 kroner. Det, synes vi, er en yderst fair pris for en kunster med det format. Vi har naturligvis også et ønske om at vise huset frem til flest mulige og indlede med en udsolgt koncert, siger Hans Thomsen.

Åbningen af Odeon falder tilfældigvis sammen med, at Falconer Salen i København skal bygges om. Dermed mangler hovedstaden en af sine vigtigste brikker i koncertlandskabet.

Bands fra øverste hylde

- Falconer har lavet enormt mange af den type koncerter, vi drømmer om at lave i Odense. Nu er muligheden til stede for, at vi kan tilbyde bands af samme kaliber at optræde i Odeon i stedet. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at præsentere mange navne fra øverste hylde. Det rygtes hurtigt i branchen, at det her musikhus bliver noget ud over det sædvanlige, siger Hans Thomsen

Den store sal bliver udstyret med et "plug and play"-anlæg, som er en kæmpe fordel af flere grunde. For det første betyder det, at alle bands og forestillinger kører på musikhusets udstyr, der er perfekt tilpasset rummets indretning og materialer. For det andet gør det ethvert arrangement langt billigere, da man ikke skal leje og sætte lydudstyr op.

- Det kan let løbe op i 50.000 kroner at leje lydanlæg, bygge en rig op og sætte anlægget op. Det er voldsomt omkostningstungt. I Odeon kommer man ind og mere eller mindre sætter sit stik i og spiller. Det er en kæmpe fordel for alle parter, siger Hans Thomsen.

Begge Hanser er overbevist om, at der er plads til Odeon i Odense.

- Naturligvis bliver Odeon en ny stor spiller med plads til 1740 siddende og 3000 stående gæster. Men vi er sikre på, at Odeon ikke kommer til at ødelægge det gode samarbejde mellem spillestederne i byen. Vi tror i højere grad, at Odeon kommer til at trække nogle kunstnere til, som ellers ville have valgt København, Aarhus eller Aalborg. Præcis som i tilfældet med Elvis Costello, siger Hans Thomsen.

Billetter til koncerten sælges på Ticketmaster fra mandag 22. august klokken 10

Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Mindet ved torsdagens træning i OB og på de sociale medier: Alle er dybt berørte af Lars Høghs død

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dropper tilslutningsafgift og lover lave priser: FFV ruller grøn varme ud til hundredvis af faaborgensere

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Faaborg-Midtfyn

Det er forskelsbehandling: Affaldsøer bliver et problem for de gamle

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Fyn

20 kilometer rør sat i system på Nyt OUH: Det er hjertet i Danmarks største nybyggede sygehus

Annonce