Annonce
Fyn

Coronavirus spænder ben: Forårsløbsklassiker aflyst og udsat til 2021

Starten fra en tidligere udgave af Korupløbet. Det skulle have fundet sted den 19. april, men er nu udsat til 2021. Arkivfoto: Ole Friis
Korupløbet med deltagere fra hele Fyn - og en kendt forårsklassiker for at få prøvet løbeformen af forud for store løbeevents - er aflyst. Den 30. jubilæumsudgave bliver derfor først afviklet i 2021.
Annonce

Det er kendt langt ud over Odense-forstaden Korups bygrænse som en forårsklassiker, hvor løbeformen skal afprøves i bakkerne omkring Langesø, men det bliver der ikke noget af i år, for jubilæumsudgaven er netop blevet aflyst og udsat til 2021.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er brandærgerligt, erkender Morten Rosford Tranberg, som er formand for Korup Motion.

Korupløbet skulle have fundet sted søndag den 19. april med blandt andet en kendt halvmaratonrute, som altid er gået ud i det stærkt kuperede område omkring Langesø, og for mange har det været opvarmning og et testløb for sæsonens senere mange motionsløb. Faktisk skulle løbet om en måned have været den 30. jubilæumsudgave, men som situationen er nu med coronavirus og et samfund, som næsten er lukket ned, har bestyrelsen ikke set nogen mulighed for at gennemføre det.

- Vi har allerede lagt mange timers forberedelser i løbet, som nu er spildt. Mange tænker ikke over, at der ligger meget arbejde i at arrangere et løb under ordnede forhold med polititilladelser og aftaler med sponsorer, siger formanden ærgerligt.

Annonce

Helt udsat til 2021

Forleden valgte Lillebælt Halvmarathon også at aflyse sit løb her i foråret, og skubbe det til efteråret, og andre løbsarrangører er i venteposition. Det gælder blandt andet Eventyrløbet i Odense med op imod 24.000 deltagere, og Royal Run med kronprins Frederiks deltagelse den 1. juni også.

Men hvor Lillebælt Halvmarathon har skubbet sit arrangement til sensommeren har Korup Motion valgt helt at aflyse i 2020, og skubbe det til april 2021.

- Vi har valgt helt at aflyse i år. Hvis vi rykkede det til senere ville vi slås med alle de andre løb, som ligger i andet halvår 2020. Det er ingen hemmelighed, at der er stor kamp mellem os i forvejen om løberne, så derfor flytter vi det helt til 2021. Det bliver så også med de samme forudsætninger, som det ville have været ved jubilæumsløbet i år med ekstra præmier, siger Morten Rosford Tranberg.

Beslutningen om at udsætte Korupløbet tog bestyrelsen endda inden, at regering og offentlige myndigheder kom med forbuddet om at samles flere end 10 personer ad gangen. Men sådan som udviklingen så ud inden da vurderede bestyrelsen, at det ikke ville give mening at arrangere løbet, selv hvis restriktionerne skulle ophøre i begyndelsen af april.

- Vi kunne ikke blive ved med at forsvare og tro på, at vi kunne arrangere løbet i april, siger formanden.

Annonce

Sponsorgaver returneret

Netop til jubilæumsudgaven havde Korupløbet sikret sig ekstra mange gaver fra sponsorerne. Korup Motion, som arrangerer Korupløbet, er en lille idrætsforening, som er meget afhængige af sponsorer.

- Jeg har været rundt og aflevere gaverne tilbage. Det var anseligt mange. Men sponsorerne var positive allesammen og har sagt, at de er klar igen næste år, siger Morten Rosford Tranberg.

En stor del af foreningens økonomi er afhængig af overskuddet fra Korupløbet, som nu kommer til at mangle i kassen. Det er dog ikke en katastrofe.

- Vi har en sund økonomi, men de penge, vi skulle have tjent på løbet, skulle vi have brugt på vores medlemmer og til at udvide trænerstaben, siger han.

Korupløbet er et af Fyns ældste halvmaratonløb, og hvert år deltager i hundredvis af motionsløbere og eliteløbere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce