Annonce
Fyn

Coronavirus: SDU-direktør forklarer de omfattende restriktioner

Universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind forventer, at tiltagene mod coronavirus vil påføre Syddansk Universitet både øgede omkostninger og reducerede indtægter. Foto: Kim Rune
Det kan have negative konsekvenser for Syddansk Universitet, at der i kampen mod coronavirus er blevet indført en række omfattende restriktioner. Det fastslår universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind.

I har som ledelse på Syddansk Universitet indført en række restriktioner for ansatte og studerende. Er der lavet estimater for, hvad disse tiltag kommer til at koste Syddansk Universitet økonomisk?

Nej, der er ikke udarbejdet estimater for, hvad det kommer til at koste SDU økonomisk. Men SDU vurderer samlet set, at coronavirus kan have konsekvens for økonomien. Det gælder både øgede omkostninger og reducerede indtægter.

Hvilken effekt mener I, det kan have for det akademiske niveau på SDU, når I som minimum i en måned afskærer forskere og studerende fra at deltage i internationale konferencer.

Det er fysisk deltagelse i tjenesterejser til internationale konferencer, der suspenderes. Det gør vi for bidrage til at reducere importerede smittetilfælde og smittespredning. Det er stadigvæk muligt at interagere – også internationalt – via digitale platforme. Tilsvarende kan ansatte rejse til møde og på forskningsophold.

I har lukket kantinerne på Syddansk Universitet i en måned. Vil de firmaer, der driver kantinerne, blive kompenseret?

Det kan vi ikke svare på for nuværende.

Hvis ansatte eller studerende føler sig sløje og har symptomer på forkølelse, skal de blive hjemme, uanset om de har været i de særlige risikoområder, som myndighederne har udpeget. Dette var, da det blev annonceret søndag, en skærpelse i forhold til vejledningerne fra Sundhedsstyrelsen. Hvorfor havde I et højere forsigtighedsprincip end Sundhedsstyrelsen?

Vores højeste prioritet er at bidrage til at hindre smittespredning og lette myndighedernes eventuelle smitteopsporing. Symptomerne på Covid-19 (coronavirus, red.), forkølelse og influenza kan være meget lig hinanden og derfor har SDU’s ledelse vurderet, at dette var et nødvendigt tiltag. Vi har i øvrigt bemærket, at myndighederne den 9. marts valgte at anmode alle, som har tegn på forkølelse, om at blive hjemme.

Er det muligt at sikre undervisning, forskning og almindelig drift af universitetet, hvis studerende eller ansatte skal blive hjemme pga. symptomer på almindelig forkølelse?

Ja, det er muligt. Vi har for eksempel haft influenzaepidemier, som har hjemsendt et større antal forskere og undervisere uden, at det har umuliggjort en sikring af undervisning, forskning og drift. Det er fortsat vores højeste prioritet at sikre drift af universitet i forhold til forskning og undervisning.

Besvarelse på ovenstående spørgsmål til ledelsen på Syddansk Universitet var kun mulig for Fyens Stiftstidende at få besvaret skriftligt via mail. Derfor har Fyens Stiftstidende været afskåret fra at stille opfølgende spørgsmål på SDU-direktørens svar. SDU modtog spørgsmålene fra Fyens Stiftstidende klokken cirka kvart i ni om morgenen. SDU sendte svar tilbage klokken 18.

Annonce
Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Kerteminde

Denne gang skulle den være god nok: Sushirestaurant åbner lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Rekordgodt år for en Fyns største virksomheder: Overskuddet stiger trods konkurrenter og mangel på arbejdskraft

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce