Annonce
Sydfyn

Coronavirus rammer Hotel Svendborg på pengepungen: Kan ende i nedskæringer

Frygten for coronavirus gør i øjeblikket ondt på Hotel Svendborg, der har oplevet, at flere arrangementer, der skulle have fundet sted henover den kommende periode, blive annulleret. Foto: Katrine Becher Damkjær.
Flere planlagte arrangementer og samlinger på Hotel Svendborg er blevet aflyst med kort varsel på grund af frygt for spredning af coronavirus. - Det ser rigtigt grimt ud, lyder det fra direktør Tom Pelle Jensen.

Svendborg: Frygten for spredning af coronavirus gør lige nu ondt på Hotel Svendborg.

Det afslører hoteldirektør Tom Pelle Jensen.

- Det er rigtigt grimt. Hotellet stod tomt fra torsdag aften til lørdag morgen på grund af en annullering af et stort arrangement, som ellers skulle have fyldt hotellet, siger Tom Pelle Jensen, der forklarer, at aflysningen skete i sidste øjeblik, mens udstillerne til konferencen var ved at stille op.

- Navneskiltene var gjort klar og det hele, og udstillernes materiale var kommet frem til hotellet, da det blev aflyst, forklarer hoteldirektøren.

Den uheldige situation er ikke blevet bedre af regeringens opfordring i fredags om at aflyse eller udskyde arrangementer med flere end 1000 mennesker. I kølvandet på den har Hotel Svendborg modtaget endnu flere annulleringer af bookinger på større og mindre arrangementer, der skulle have fundet sted på hotellet henover den kommende periode.

Og da det samme gør sig gældende for søsterhotellet i Fredericia, som ejes af samme selskab, begynder regningen at løbe op.

- I Fredericia ligger hotellet lige over for et messecenter, og når de vælger at annullere en messe derovre, hvor vi havde udsolgt på hotellet i i fire dage, så er det ikke sjovt, siger Tom Pelle Jensen og sætter beløb på tabet.

- Vi nærmer os, at det koster os en million kroner i alt for begge vores hoteller.

Annonce
140 gæster skulle have indtaget Hotel Svendborg henover weekenden til en konference, der dog med kort varsel blev aflyst af frygt for spredning af coronavirus. Foto: Henrik Nguyen.

Hvem betaler?

Ifølge Tom Pelle Jensen kæmper hotellet med at forklare kunderne om konsekvenserne ved at aflyse i sidste øjeblik.

- For der er jo stadig en regning, der skal betales, og vi skal have nogle halvstore regnestykker til at gå op. Og vi har skulle forklare, at hvis du vælger at annullere nede ved os, så kommer du til at betale, siger han.

- Det er lidt det samme, som hvis du skal til Spanien i næste uge, men vælger ikke at tage af sted, så skal du stadig betale for din flybillet. Men det sidder vi og kæmper med, for folk tror, at de kan annullere uden at betale. Det kan de bare ikke, for der er et afbestillingsgebyr, tilføjer hoteldirektøren.

Presset branche

Eksemplet fra Svendborg er ikke enestående, og overalt i landet oplever servicebranchen store udfordringer på grund af frygten for coronavirus.

Det bekræfter Kirsten Munch, der er politisk direktør i brancheorganisationen Horesta.

- Den er hårdt påvirket, og det har selvfølgelig konsekvenser for hele turisme- og oplevelseserhvervet. Vi ser mange aflysninger på både hoteller og restauranter, ligesom vi hører om, at bookinger, der ellers ville tikke ind nu her, til kommende arrangementer udebliver, siger Kirsten Munch.

- Helt konkret giver det også en udfordring i forhold til relationen til kunden, der afbestiller. For nu hvor regeringen har givet det som en opfordring og ikke et påbud, så er det de helt almindelige afbestillingsregler, der gælder, hvilket kan være svært for kunden at forstå i en situation, som er helt ekstraordinær, lyder det fra direktøren.

- Det er en rigtig svær situation at stå i for hotellerne at stå med en gæst, som aflyser et arrangement. For det er jo en gæst, som de gerne ser komme igen, samtidigt med at det handler om deres økonomi og om arbejdspladser.

Mindre arrangementer aflyses

Kirsten Munch forklarer desuden, at opfordringen om ikke at gennemføre større arrangementer har ledt til aflysninger af mindre forsamlinger, som ikke ville have været i nærheden af de 1000 mennesker. Og det er uheldigt.

- Vi oplever, at det har fået en række af virksomheder til at tage andre forholdsregler end de anbefalede. Vi har hørt om danske virksomheder, som går helt ned på en grænse, som hedder, at man ikke vil mødes mere end 25 personer, forklarer hun.

Det problem har Hotel Svendborg-direktør Tom Pelle Jensen også oplevet, og han forklarer, at den aflyste konference i weekenden var for 140 mennesker. Altså langt under det, som regeringen fraråder.

Kan koste job

Det eneste positive, Tom Pelle Jensen har at sige om den øjeblikkelige situation, er, at der trods coronafrygten forsat er nogle, som vælger at gennemføre deres arrangementer på hotellet.

- Fra mandag har jeg en konference, ligesom vi har haft en fest og en barnedåb i weekenden, siger han.

- Men jeg har så også fået en aflysning fra en kunde, som havde lejet 100 værelser i halvandet døgn senere på måneden, tilføjer direktøren.

Han medgiver, at det i sidste ende kan koste arbejdspladser på hotellet.

- Fakta er, jeg har 42 mand stående, og jeg skal tage en drastisk beslutning i næste uge om, hvorvidt vi også skal være 42 mand i midten af marts.

- Jeg skal jo forsvare min bundlinje og vil gerne holde på så mange medarbejdere som muligt. Men er der ingen omsætning på de store dage i en meget stor konferencemåned, så skal du i gang med at rydde op i virksomheden og skære til, siger Tom Pelle Jensen.

Kirsten Munch erkender, at hoteldirektøren i Svendborg ikke er ene om at måtte tænke i de baner, og det er et billede, som hun ser gå igen over det meste af branchen.

- Ja, det er det. Desværre.

Hjælp fra regeringen

I Horesta håber man nu, at regeringen vil træde til og yde støtte til den hårdt ramte branche.

- Vi har hele ugen været i dialog med myndighederne og ministeriet om konsekvenserne for vores erhvervsliv. For det rammer hårdt, siger Kirsten Munch, som forklarer, at noget tyder på, at den ønskede hjælp er på vej.

- Som det er blevet fortalt i medierne, har statsministeren indkaldt til møde mandag, hvor hun åbner for at afbøde de økonomiske konsekvenser. Det samme har erhvervsministeren Simon Kollerup været fremme at sige: At nu må vi deles om regningen, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce