Annonce
Fyn

Coronavirus lader til at være farligere end influenza

Både omkring coronavirus og influenza er ældre og svækkede langt mere udsatte en andre. Med begge sygdommen er dødeligheden langt størst hos ældre og svækkede. Foreløbige studier tyder på, at corona har en væsentlig højere dødelighed en influenza. I Danmark tilbydes ældre vaccine mod influenza. Arkivfoto
Foreløbige undersøgelser fra Kina tyder på, at den type coronavirus, der florerer rundt om i verden har en dødelighed, der er væsentligt højere end almindelig influenza.

Debatten om farligheden af coronavirus er taget til i styrke, efter at det første tilfælde af virussen torsdag blev konstateret i Danmark.

Foreløbige tal tyder på, at den type coranavirus, der florerer i øjeblikket er væsentlig farligere end de influenzavirus, der hvert år ruller henover Danmark. Nogen alvorlig dræber er der dog slet ikke tale om.

I Kina var der torsdag eftermiddag konstateret 78.497 smittede, og 2744 smittede er døde. I Italien er tallet 528 smittede og 14 døde.

Hvis man holder det tal op imod dødeligheden, når influenzaen bevæger sig gennem Danmark, er situationen den, at 790 danskere i tallene fra Statens Serum Institut er estimeret døde under den seneste influenzasæson. I alt 23.290 danskere blev i den seneste influenzasæson testet positive for forskellige former for influenza. I alt 57.496 blev testet for influenza i den seneste sæson. Det skal dog bemærkes, at et meget stort antal danskere har haft influenza uden at været blevet testet for sygdommen.

Der er også stor forskel på, hvor mange dødsofre de danske influenzaepidemier fører med sig. I sæsonen 2017-2018 blev der estimeret hele 2822 dødsfald. I sæsonen 2016-2017 var tallet 751 dødsfald.

Både omkring coronavirus og influenza er det langt overvejende ældre og svækkede mennesker, der ender med at dø af sygdommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce